InterCity uten bypakker skal spare milliarder

FRP SNUR: Frp-minister Jon Georg Dale vil spare milliarder. Hamar stasjon blir der den er i dag.

FRP SNUR: Frp-minister Jon Georg Dale vil spare milliarder. Hamar stasjon blir der den er i dag. Foto:

DEL

Meninger
Hamar ligger an til å bli rammet av Regjeringens og Frps nylanserte sparepakker. Frp er blitt vettskremt av hvordan storstilte og velbegrunnede bypakker for trafikk- og byutvikling forutsetter bompengebruk. Siv Jensen arbeider angivelig for å svekke slik fornuftig bypakkeutvikling.

Samferdselsminister Jon Georg Dale har lansert Frp-slagordet: «Mer samferdsel for hver krone» som nå også skal anvendes på planlagte jernbaneprosjekter. Resultat: Storstilte milliardkutt ved å droppe planlagte stasjonsutbygginger i mange byer. Ikke minst knyttet til InterCity-triangelet på Østlandet.

Av mange grunner er baneframføringen i Hamar preget av manglende framdrift. Uenighet mellom lokale folkevalgte og departementets fagorgan betyr som regel alltid forsinkelser. Tida har gått. Og Dale bidrar selv til at Hamar aldri får noen ny stasjon ved Vikingskipet.

Vertsbyer for toglinjene trenger forutsigbarhet for hvordan byene skal utvikles

På Dovrebanen, på Bergensbanen, ja, våre fleste baner, vil det bety stor innsparing av tid dersom det bygges effektive møtestrekninger. Enda mer tid spares ved komplette dobbeltspor. Mellom stasjonene.

Jernbaneverket, med støtte av Dale, erkjenner at en enorm milliardbruk knyttet til nye stasjoner ligger utenfor slagordet «Mer samferdsel for hver krone». Nye stasjoner vil bidra til spennende og framtidsrettet byutvikling. Akkurat som for bypakkenes effekt ved vegutbygging. Men bremsene settes på fra Frp og Høyre.

Nok en gang jamrer Innlandet Frps Tor André Johnsen seg for at det blir krøll i utviklingen av dobbeltspor. Han får se til å ta en prat med sine egne partifeller. Imens har Hamarordfører Einar Busterud rett i at mange års planlegging har gått til spille. Vertsbyer for toglinjene trenger forutsigbarhet for hvordan byene skal utvikles.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags