Høyre-råkjør endrer KrF

ANGREP: KrF-leder Knut Arild Hareide opplever tøffe angrep fra Høyre – som frykter for sin regjeringsmakt.

ANGREP: KrF-leder Knut Arild Hareide opplever tøffe angrep fra Høyre – som frykter for sin regjeringsmakt. Foto:

DEL

GD MENER


Strategene i Høyre har krevende dager. Partiet opplever å sitte på sidelinja der Høyres regjeringsmakt kan være historie om få uker. For å unngå dette er vi vitne til et sjeldent råkjør fra Høyres side.

Den ene dagen lokkes KrF gjennom utspill Høyre vet KrF-politikere setter pris på. Den neste dagen kommer det utspill og angrep som har til hensikt å svekke Knut Arild Hareides posisjon og autoritet i hans eget parti.

Selvsagt vil Høyre kjempe for å beholde sin regjeringsmakt. Ikke bare dreier det seg om styring av landet i tre år fram til valget i 2021. For Erna Solberg står mye personlig på spill. Hun har satset alt å oppnå et bredt flertallsstyre der KrF skulle gjøre som Venstre – tiltre hennes regjering. Dersom hun i stedet mister regjeringsmakten vil det stå igjen som et historisk mislykket regjeringsprosjekt.

Solberg må passe seg for at hun ikke taper autoritet uansett hva KrF bestemmer seg for.

Hareide er i ferd med å feste grep mange trodde han var dømt til å mislykkes med. Rekordmange nye medlemmer tilskrives Hareide. Styrking av KrF på målinger tilskrives Hareide. Flere kjente KrF-politikere går mer Hareides veg enn motsatt. Han har avgjort satt sitt parti i bevegelse.

Og Høyre mister helt av syne KrFs og Hareides grunnleggende analyse: KrF-landsmøtets vedtak fra før 2017-valget om ikke å gå i regjering med Frp. Da blir det klargjørende for mange i KrF: Høyre-politikere av alle slag mobiliserer for det største hvitvaskingsprosjektet av Frp vi noen gang har vært vitne til.

Utfallet av KrFs interne behandling er ikke gitt. Men etter hvert som Høyre ser at Hareides anbefaling faktisk kan vinne, blir frustrasjonen stadig sterkere. Samtidig må Erna Solberg holde igjen. Tanken på å skulle regjere sammen med et utskjelt KrF vil bli en særdeles skjør konstruksjon. Solberg må passe seg for at hun ikke taper autoritet uansett hva KrF bestemmer seg for.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags