Gå til sidens hovedinnhold

VM-sulten 25-årsjubilant

Artikkelen er over 3 år gammel

gd mener Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I 25 år har de levert, World Cup-arrangørene i Kvitfjell. Det har vært 25 år med fartsfylt fest, og på sitt beste også publikumsmessig folkefest. Like lenge har OL-anlegget på Fåvang vært stammen i en ganske så eventyrlig destinasjonsutvikling.

Samme sesong som utforfesten feirer 25-årsjubileum, har Kvitfjell åpnet sin tredje fjellside. Et tresifret millionbeløp er investert i ny infrastruktur. Både tomtesalget og trafikkøkningen i bakkene reflekterer stor interesse for området. Tidligere denne uka fortalte GD hvordan den store utbyggingsaktiviteten bidrar til et godt regnskapsresultat for kommunen. Akkurat det representerer bare en ørliten flik av hva Kvitfjell betyr, både for vertskommunen og for resten av regionen.

Da Staten for kort tid tilbake solgte sin eierandel i alpinanlegget med en fortjeneste på over 100 millioner kroner, speiler handelen hvilke enorme forventninger dagens eiere har til fortsatt vekst. Det er med andre mer enn et 25-årsjubileum å feire i Kvitfjell i helga.

25-årsjubileet er en rundingsbøye i et langsiktig utviklingsperspektiv. Undervegs er det gjort flere mislykkede forsøk på igjen å gjøre Kvitfjell og Hafjell til mesterskapsarena. Akkurat nå står kampen på norsk jord, fordi Norges Skiforbund åpnet for duell om hvem som skal være norsk kandidat i kampen om å få arrangere VM i 2025.

Kvitfjell har vist hva de kan, og må gjøre det igjen denne helga. I løpet av 25 år har Kvitfjell blitt en klassiker i internasjonal skiidrett. Skiforbundet kan ikke med åpne øyne gå for en VM-kandidat som åpenbart rammer et slik renommé. I lys av debatten om pengebruk, idrettsanlegg og en mulig ny OL-søknad, er det også vanskelig å se hvordan Norges Skiforbund kan unngå å satse på 25-årsjubilanten når kandidaten skal velges.

Les også: Kvitfjell og Hafjell ble en gullgruve for staten. Borgen og Buchardt har kjøpt aksjene i Alpinco for 280 millioner kroner.

Les også: Hyttebygging gir store ekstrainntekter

Les også: Stor interesse for nye alpinbakker i Kvitfjell

Les også: 14 prosent oppgang i salg av heiskort i Hafjell og Kvitfjell