Ishockey på tynn is

Suksess: Sportslig suksess har gjort at mange føler et eierskap til klubben. Også dette skal forvaltes.

Suksess: Sportslig suksess har gjort at mange føler et eierskap til klubben. Også dette skal forvaltes.

DEL

gd mener 

Et driftsunderskudd i 2018 på 1,9 millioner kroner og en negativ egenkapital på 1,6 millioner kroner har satt Lillehammer ishockeyklubb i en alvorlig situasjon. Lønnskostnader hinsides det budsjetterte og manglende økonomisk oversikt, er en dårlig miks.

Det er flere forklaringer på hvorfor det gikk som det gjorde. Ingen av dem egentlig akseptable. Den som går til et styreverv i en millionvirksomhet, har et ansvar for å holde oversikt og kontroll over pengebruken.

Vi skiller ikke mellom amatører og profesjonelle i så måte. Idealisme og brennende engasjement kan virke formildende og vekke sympati. Det er åpenbart avgjørende når alle gode krefter skal forenes i forsøk på å bygge et økonomisk grunnlag for fortsatt toppidrettssatsing, men formelt gjelder altså samme krav.

L.I.K. sitt trøbbel, er hele byens trøbbel. Kanskje hele dalens. Det er flaggskipet som nå mangler både vann under kjølen og vind i seilene. Dagens mannskap er ikke det første til å oppleve dette. Problemene er heller ikke enestående for Lillehammer, jamfør økonomivanskene i klubber som Sparta og Stjernen. Noe av det samme rammer også andre idretter. I Larvik rammet det en av verdens beste håndballklu

Tillitsforholdet avhenger av en ledelse som viser åpenhet, og som legger til rette for involvering og engasjement

bber.

Tillitsforholdet avhenger av en ledelse som viser åpenhet, og som legger til rette for involvering og engasjement

Sportslig suksess har gjort at mange føler et eierskap til klubben. Også dette skal forvaltes. En toppklubb er avhengig av tillit mellom medlemmer og ledelse, men også i forholdet til et stort publikum. Dette tillitsforholdet avhenger av en ledelse som viser åpenhet, og som legger til rette for involvering og engasjement. På det feltet har L.I.K. en veg å gå.

Les også: - Forstår at folk er frustrerte og forbanna

Les også: Motstander-fans støttar kronerulling for L.I.K.

Les også: Forlangte svar etter millionunderskot: – Vi var uerfarne

Les også: Varslet styrelederen i Lillehammer IK om overforbruk i september

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags