Blir Lillehammers ønske om å være i fokus som vintersportsarrangør, misbrukt?

ALENEGANG: Skiforbundet blir igjen som eneste eier av Holmenkollen Skifestival AS.Foto: NTB scanpix

ALENEGANG: Skiforbundet blir igjen som eneste eier av Holmenkollen Skifestival AS.Foto: NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER 


Norges Skiforbund har eid 50 prosent i selskapet Holmenkollen Skifestival AS. Nå trekker Skiforeningen seg ut av dette selskapet, og Skiforbundet blir igjen som eneste eier. Skiforeningen begrunner sin avvikling med at deltakelsen er forbundet med stadig større økonomisk risiko.

Lillehammer Skifestival AS har Lillehammer kommune som dominerende eier. Skiforbundet eier litt over 20 prosent. Om den økonomiske situasjonen er krevende i Oslo, er den langt mer krevende i Lillehammer. Slipper Norges Skiforbund, ta gjerne med FIS også, for lett unna forpliktelsene det er å arrangere World Cup-renn i Lillehammer?

Problemstillingen er verdt å se nærmere på. Blir Lillehammers oppriktige ønske om å være i fokus som vintersportsarrangør, misbrukt? Kan mange millioner kroner fra Lillehammers kommunekasse brukes på andre måter dersom oppgaven er å sikre bred markedsføring av regionen?

Lillehammer kommune har i mange år erfart det Skiforeningen nå frykter; en stadig større økonomisk risiko. Med en snø- og klimasituasjon i endring, bør vintersportsaktører betale for seg på annet vis enn pr. dato for å bruke Lillehammer-regionen. En slik tenkning er til og med IOC undervegs til å erkjenne.

Blir Lillehammers ønske om å være i fokus som vintersportsarrangør, misbrukt?

Svaret er neppe et fullt ut enten – eller. For aller først må drift og lederskap i Lillehammer Skifestival AS dokumentere en annen kompetanse enn det mangeårige underskudd tilsier. Så er det ingen gitt fasit at regionen skal stå med lua i hånda, inkludert millioner, for å ta imot skisirkuset. Erfaringene fra Oslo bør avgjort ha smitteeffekt til Lillehammer.

Et eget havariutvalg vurderer Lillehammer Skifestival AS. Debatten om vertskapsrollen tilhører regionens mange aktører. Se til Oslo.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken