Høyre sliter i Lillehammer

ENIGE: Det er i hovedsak et samlet kommunestyre i Lillehammer som planlegger kommunens framtid.

ENIGE: Det er i hovedsak et samlet kommunestyre i Lillehammer som planlegger kommunens framtid. Foto:

DEL

GD MENER


I Lillehammer sliter Høyre nok en gang foran et lokalvalg med å rigge sitt parti som reelt styringsalternativ i kommunen. Torsdag var anledningen da Høyre virkelig skulle framstå som partiet med alternative utviklingsforslag for byen og kommunen. Både byplan for sentrum og arealplan for hele kommunen var i fokus.

Høyres viktigste flaggsak er å legge til rette for ekstra utbygging i Rosenlund – og å ta seg inn på dyrka jord i Nordre Ål. Jordvernet er allerede en tapt sak for, slik Ap har erkjent. Økt utbygging for handel, slik Høyre ønsker, er i realiteten et ønske som også skal gi grønt lys for økt detaljhandel. Et stort flertall avviser dette.

Dette er verken en vinnersak eller en sak der partiet får drahjelp av fra sine partifeller i regjeringskvartalet. Viktigere, dette er ikke det som bringer velgerbegeistring og ordførermakt.

Det er også verdt å merke seg at i nettopp den saken Høyre vil profilere seg på, fikk partiet et samlet Sp imot seg. Debatten minnet til tider om Høyre som et kalkulatorparti. En strategi Erna Solberg forlot i 2013 og som deretter ga partiet regjeringsmakt.

Debatten minnet til tider om Høyre som et kalkulatorparti

Det ligger viktige signaler i planene kommunestyret nå har vedtatt. Særlig om hva slags by og hva slags kommune Lillehammer er og bør være. Venstres Terje Kongsrud og Miljøpartiets Monica Rønning ga ansats til å peke på kvaliteter og særpreg byen bør romme. Den politiske debatten og bevisstheten har mye å gå på her.

Høyre profilerer seg på å slå sammen Lillehammer med Øyer og Gausdal. Intet av dette ble omtalt torsdag. Mener ikke partiet alvor? I arealdebatter bør også Ringsaker inviteres inn.

Planene som nå er vedtatt, inviterer til en rolig og god debatt om videre utvikling i og av Lillehammer. Det trengs. Gjerne med en tydeliggjøring av hva som faktisk er alternativene.

LES OGSÅ: Høyre ville åpne for mer storhandel i Rosenlund, men ble nedstemt 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags