Lillehammer: Taktskifte – fra og til hva?

ORDFØRER?: Oddvar Møllerløkken (hvit skjorte) skal forsøke å bli det hans forgjengere ikke ble, ordfører i Lillehammer.

ORDFØRER?: Oddvar Møllerløkken (hvit skjorte) skal forsøke å bli det hans forgjengere ikke ble, ordfører i Lillehammer.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER


Leder i Lillehammer Høyre, Oddvar M. Møllerløkken er også partiets ordførerkandidat til lokalvalget i 2019. Han har latt seg friste til å ta et lite framstøt i sommervarmen. Eiendomsskatt er den utvalgte saken. Han pakker temaet pent inn og minner om at dette er noe hans parti egentlig er imot. Men, som partiet enn så lenge har valgt å legge til grunn for egne budsjettforslag.

Hans forgjengere som ordførerkandidater fra Høyre har alltid fått samme spørsmål som han selv vet han vil få: Hva vil han gjøre? Hvor vil han kutte for å hanke inn de mange titalls millioner kroner kommunen får fra e-skatt?

Partiet har knapt noen gang forsøkt å svare. Møllerløkken har sikkert ikke tenkt å svare nå heller. Da han lot seg kåre som toppkandidat i mai ba han om noen måneders utsettelse før han ville svare. For først må programmet vedtas, sa han.

Det er viktig å huske på at det er velgerne som har villet ha Ap-ordførere

Høyres leder skal ha honnør for å minne velgerne om at han har ambisjoner. Samtidig er det en risikoøvelse å trekke dette kortet så lenge han selv minner innbyggerne om at han egentlig ikke har noe svar. Slik omdømmebygging kan skade.

Mange valg blir gjerne omtalt som retningsvalg. For en kommune med snart 75 års lederskap fra Ap er det viktig å ha en opposisjon som kan utfordre. Høyre kan godt klandre Aps lederskap. Men det er viktig å huske på at det er velgerne som har villet det slik i Lillehammer. Dersom Møllerløkken og Høyre kan klare det de ikke har klart i 75 år, skrives det historie. Da er det viktig ikke bare å påpeke hva som er galt, men hva innbyggerne ellers har i vente.

Aps toppkandidat, Ingunn Trosholmen, bør møte en topptrimmet Oddvar Møllerløkken. Med substansielt ulike prioriteringer. Så kan de også bli minnet om at kanskje blir det ingen av dem som blir kommunens neste ordfører ...

Eiendomsskatten i Lillehammer: Trenger et taktskifte 

Taktskiftet er allerede innført, Lillehammer Høyre kan puste lettet ut

Taktskifte i OL-byen – hvem kan skape det? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags