Neste år sier han: Stig på!

MER Å HENTE: Reiselivssjef Ove Gjesdal har grunn til å smile, men har uløste oppgaver.

MER Å HENTE: Reiselivssjef Ove Gjesdal har grunn til å smile, men har uløste oppgaver. Foto:

DEL

GD mener

Ove Gjesdal, reiselivssjefen for mange av distriktets kommuner og tilhørende reiseliv, gleder seg over mange turister og stor aktivitet. Så er han likevel utålmodig. Det mener vi han med god grunn skal være.

Han – og bedriftene – må få turistene til å bli en dag ekstra. Det kan være like god avkastning på en slik innsats som det vil være bare å øke antall turister på gjennomreise. Derfor er det ringbuss som nå omtales som det forløsende tiltaket.

Ja, kanskje det. Og hvorfor ikke? Når Ålesund på Nordvestlandet kan, så må vel også Innlandets turistmetropol Lillehammer klare å etablere en ringbuss. En ringbuss – eller flere – vil ha svært mange stoppesteder å velge blant. Kanskje ubrukt kapasitet blant drosjene også kan gi ideer som kan settes ut i livet.

Når Ålesund kan, så må vel også Innlandets turistmetropol Lillehammer klare det

Framtidas turister vil i økende grad være opptatt av klima og miljø. Foruten at løsningene for transport må være enkle og fleksible. Med vårt kostnadsnivå vil dette stille krav til løsningene. Men det er avgjort et godt spor reiselivssjefen nå presenterer for bransjen.

Samme signaler som i Lillehammer er det at også reiselivet nord i Gudbrandsdalen er opptatt av å presentere et større mangfold. Det er mangfoldet som gir fellesskapet økt styrke. Det kommer alle til gode.

Vår region kan med fordel kopiere destinasjoner i Mellom-Europa. Lokale og regionale pass kjøpes som i neste omgang gir rabatter til brukerne. Slikt er med på å fremme lojalitet til regionens tilbud og kan også forlenge oppholdet.

Utspillet fra Gjesdal viser at det er mer å gå på i å utvikle og samordne våre mange tilbud i distriktet. Vi har avgjort forventninger til at det skal være mulig å oppnå enda bedre resultater enn de vi ser komme i varslede solrike feriedager.

LES OGSÅ: Turistsjefen vil lokke turistene til å bli lenger – dette er løsningen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags