Moelv som styrket mjøs-knutepunkt

MOELV I VEKST: Ny E6, ny mjøsbru og reiselivsdestinasjoner i utvikling gjør Moelv til et viktig strategisk utviklingsområde.

MOELV I VEKST: Ny E6, ny mjøsbru og reiselivsdestinasjoner i utvikling gjør Moelv til et viktig strategisk utviklingsområde.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER
Vegmyndighetenes planer om å bygge nye E6-traseer utløser alltid spennende ringvirkninger. Vi har sett det flere steder i Gudbrandsdalen der de største endringene til nå har kommet i Vinstra-området.

Vi vil helt sikkert få endringer i Lillehammer-området når ny E6-løsning kommer på plass. Og tirsdag var turen kommet til at Arthur Buchardt og Knut Hage – begge opprinnelig ringsaksokninger – offentliggjorde sine lenge tenkte ideer om satsing i området der Nye Veier skal bygge ny mjøsbru.

Den nye mjøsbrua skal etter planen stå ferdig om senest 10 år. Fram til dette tidspunktet er det duket for gradvise utbygginger på arealene som i dag eies av Strand Brenneri og Moelven Industrier. Buchardt antyder selv en årlig investeringsprofil på 100 millioner kroner årlig. Over tid blir det milliarder av slikt.

På mange måter er det en ny bru som utløser varslede satsinger. Men uavhengig av både sykehusplaner og ny mjøsbru er det andre faktorer som er like viktige.

På en pressekonferanse tirsdag ble utviklingen i Lillehammer-regionen omtalt som helt avgjørende: På Sjusjøen, i Skei-området, Hafjell og Kvitfjell foregår det så mye at hele innlandsregionen vil bli påvirket av utviklingsmulighetene.

I et slikt perspektiv vil E6-arbeidet ytterligere påvirke fritidsbeboernes inntog i vår del av innlandsregionen. Her ligger Moelv svært strategisk til. Den planlagte mjøsbrua vil forsterke dette perspektivet. Et perspektiv oppegående kremmere selvsagt ikke har problemer med å gjøre seg nytte av.

Andre kommuner og byer vil helt sikkert oppleve kommende satsinger i Moelv som en brysom konkurrent. Da er det viktig å se hele innlandsregionen i et større perspektiv.

Moelv er omtalt som et nav i en spennende framtidsutvikling. Det er et godt bilde på mulighetene. Så velger vi å tro på forsikringer om at gode klima-, energi- og miljøløsninger skal legges til grunn for alt endringsarbeid. Det blir en viktig profil for hele innlandets satsing.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags