Så lite betyr det at KrF styrer landbruket

FEIL BORD?: Olaug Bollestad svarer ikke «mitt bord» til bondeleder Lars P. Bartnes.

FEIL BORD?: Olaug Bollestad svarer ikke «mitt bord» til bondeleder Lars P. Bartnes. Foto:

DEL

GD MENER
Dette er ikke mitt bord, svarer KrFs landbruksminister Olaug Bollestad på spørsmål fra Aps landbrukspolitiske talsmann, Nils Kristen Sandtrøen. Spørsmålet hun avviser å ta tak i, er om det er trygt å slippe dyr på beite i Gudbrandsdalen. Mattilsynet og Direktoratet er uenige om å si ja til felling når rovdyr tusler rundt i distriktet vårt.

Bollestads partifelle i Oppland fylkesting, Jytte Sonne, skriver i GD om hvordan Regjeringen, inkludert KrF, overkjører pelsdyrnæringens utøvere. KrF var imot å avvikle næringen. Men enda verre blir det når KrF og Bollestad signerer vilkår for avvikling som betraktes som en hån.

Onsdag er Bollestad gjest og hovedtaler på årsmøtet i Norges Bondelag. Hun kommer til Lillehammer for å skryte av årets jordbruksoppgjør, og av hvor godt det er med en KrF-politiker på toppen i Landbruks- og matdepartementet.

Rovdyr og pelsdyr er stikkord som viser hvor lite det betyr at KrF styrer Landbruksdepartementet

Rovdyr og pelsdyr er stikkord som viser hvor lite det betyr at KrF styrer departementet. Det er likevel vanlig skikk og bruk å ta vel imot en gjest. Noen godord blir det sikkert. Men våger hun selv å utfordre bondetinget for en framtidig jordbrukspolitikk som må endre kurs?

Dyrevelferd, dyreetikk og økt sjølforsyning basert på norske ressurser, vil stå sentralt i årene framover. I beskjeden grad har KrF stått for nytenkning i slike spørsmål. Særlig når det kommer til å utfordre næringen på annet vis enn det næringen selv mener er rett.

I vårt distrikt pågår det en kamp for å sikre fortsatt drift av Nortura-anlegget på Otta. Vil Bollestad si noen alvorsord til bøndene om å sikre distriktene fortsatt arbeidsplasser innen foredling? Fordi dyrevelferd, ressursbruk og økonomi tilsier det. Eller viker hun unna også her? Bollestads parti er i ferd med å gå opp i limingen. Kan tida være inne til å by på seg selv?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags