Alarmerende om helse- og omsorgstilbud i Lillehammer

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

GD MENER

Fagforbundets lokale ledelse i Lillehammer slår alarm. Helse- og omsorgstilbudene i Lillehammer kommune er, ifølge fagforeningen, så bekymringsfulle at de tillitsvalgte har offentliggjort et anklageskrift i 13 punkter.

Deler av kritikken er kjent fra i fjor. Da skrev GD flere saker som tok for seg kritikkverdige forhold. I tur og orden sørget kommunens administrative og politiske ledelse for å tilbakevise framført kritikk. Ikke bare var kritikken gal. Situasjonen var tvert om positiv, fikk politikerne høre, og kvitterte med å utstede ros til ikke bare de ansatte ute i organisasjonen, mens også til ledelsen for helse- og omsorg.

«Jeg har ingen grunn til å tro at politikerne har blitt ført bak lyset», sier ordfører Espen Johnsen i torsdagens GD. Noe annet kan han selvsagt ikke si. En annen konklusjon ville ha skapt kaos.

En Ap-styrt kommune har gjerne tradisjon for å ha åpne linjer og godt samarbeid med fagorganisasjoner i egen kommune. Signalene fra Fagforbundet er ikke de eneste som uttrykker bekymring for Lillehammers håndtering og styring av helse- og omsorgstjenester. Derfor inviterer kritikken til en langt mer kritisk gjennomgang enn det kommunens innbyggere er blitt presentert for.

Knapt noen er i tvil om eller uenig i at gode tjenester kan organiseres enda mer effektivt. Slikt arbeid må kontinuerlig forbedres, i Lillehammer som i øvrige kommuner. Kritikken i Lillehammer kommune dreier seg åpenbart om noe langt mer.

Dette er det politisk ledelses ansvar å finne ut av. Eventuelt med bistand fra Fylkeslegen eller andre instanser. Det er uansett utålelig at tillitsvalgte formidler grunnleggende mistillit til hvordan etatens tjenester drives på. Over tid gir dette utrygghet blant eldre med omsorgsbehov, og det gir slitasje på ansatte.

Tillitsvalgte er jevnt over en ressurs en kommune må trekke veksler på. Lillehammer gjør åpenbart ikke det. Snakker Fagforbundet usant, er det dramatisk for de tillitsvalgte. Snakker kommunens ledelse usant, er det enda mer dramatisk. Ordfører Espen G. Johnsen er den som må ta tak.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags