En ærerik manøver av ordføreren

Endring: Ordfører Brit K. Lundgård har endret arbeidsmåte. Det tjener henne til ære.Arkivfoto

Endring: Ordfører Brit K. Lundgård har endret arbeidsmåte. Det tjener henne til ære.Arkivfoto

DEL

gd mener 

Et nytt selskap forsøker å etablere asylmottak for asylsøkere med truende og voldelig atferd på Sølvskottberget i Øyer. Ordfører Brit Kramprud Lundgård (Ap) har varslet berørte naboer om planene, hun har varslet kommunestyret om hva som skjer, og hun har planlagt en prosess for kommunens håndtering av saken.

Ordførerens opplegg for behandlingen av nye mottaksplaner på Sølvskottberget er ryddig og inkluderende. Det er uttrykk for at ordføreren ønsker å opptre ivaretakende i forhold til innbyggerne. Det skiller seg dramatisk fra hennes håndtering av tilsvarende sak i 2018. Håndteringen av den nye saken bekrefter at hun erkjenner slike feil. Det tjener ordføreren til ære når hun nå viser at hun har lært.

Politikerrollen er utfordrende. Særlig gjelder dette rollen som ordfører. Vi har et år bak oss som bekrefter hvordan kommunenes fremste folkevalgte står i et stadig større ansvar. I tillegg til å utøve politisk lederskap, har ordfører også ansvaret for kommunal kriseledelse. Søkelyset på ordførerne har aldri vært sterkere enn det er i dag.

Det skal være rom for å gjøre feil, også for ordførere. Men det må også være rom for kritikk. Kritikkens viktigste mål er å skape endring. I Øyer betyr endringen at det er skapt et klima for samhandling. Kraftig kritikk fra berørte naboer er erstattet med imøtekommenhet, og kommunestyret har fått seg presentert et opplegg det er vanskelig å finne saklig grunn for å kritisere.

Det tjener ordføreren til ære når hun nå viser at hun har lært

Dette betyr ikke at det nødvendigvis vil være fred og fordragelighet som preger denne saken helt til endes. Som for tilsvarende planer i Nord-Fron, mener vi Utlendingsdirektoratet er på ville veger når de mest krevende asylsøkerne legges ut på anbud. Så er vi trygge på at øyværingene i fellesskap finner ut av hva de mener om planene for Sølvskottberget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags