Forsoning også i Høyre om Mjøssykehus

H-KANDIDATER: Knut Fangberget, Anne Bjertnæs og Oddvar Møllerløkken søker makt i Hamar, Gjøvik og Lillehammer.

H-KANDIDATER: Knut Fangberget, Anne Bjertnæs og Oddvar Møllerløkken søker makt i Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Foto:

DEL

GD MENER


Høyres ordførerkandidat i Lillehammer, Oddvar Møllerløkken avblåser kampen: Hovedsykehuset skal plasseres «ved Mjøsbrua», forstått som Moelv. Nå skal innsatsen settes inn for å posisjonere Lillehammer som det omtalte støttesykehuset med akuttfunksjoner.

Også partiets ordførerkandidat i Gjøvik, Anne Bjertnæs, vil bidra til forsoning. Høflig synes hun det er fint at Gjøvik kommune byr fram en tomt på Biri. Realiteten er likevel Moelv, også for Bjertnæs.

Naturlig nok er Ringsaker Høyre enig med fylkestingsgruppas støtte til samme konklusjon. Dermed står Høyres ordførerkandidat i Hamar, Knut Fangberget, alene i Innlandet Høyre om å posisjonere et framtidig sykehus i Hamar. Det vil han snakke om inntil helseminister Bent Høie om kort tid stadfester vedtaket i Helse Sør-Øst – «ved Mjøsbrua». Da vil autoriseringen av styreleder Svein Gjedrems signal om å avvikle Hamar sykehus, også få økt legitimitet.

Hamar-ordfører Einar Busterud vil neppe bry seg mye om slike signaler. Så får det bli opp til velgerne i Hamar å realitetsorientere den politiske kampen for best mulige helsetjenester, slik vi har sett det i byer som Kristiansund og Sandefjord, begge med tap av egne akuttsykehus.

Innlandet Høyre velger som parti, merkelig nok, å gjøre sykehusutviklingen i Innlandet til en ikke-sak. Partiet mener ingen ting i sitt fylkesprogram. Dermed vet vi heller ikke hva Høyre vil mene om den viktige debatten for kommende år: Valg av videre drift ved dagens sykehus, bortsett fra Hamar.

Det etableres en forsoning om valg av Mjøssykehus. Kampen om øvrige tilbud vil fortsette. Tør det nye Innlandet Høyre å ha en mening?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags