BUP-bråket må fortsette

Uro: Det er ingen grunn til at debatten om barne- og ungdomspsykiatrien skal stilne.

Uro: Det er ingen grunn til at debatten om barne- og ungdomspsykiatrien skal stilne.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener  

Når sparekniven til Sykehuset Innlandet rammer barne- og ungdomspsykiatrien, blir det bråk. Mye bråk. Denne uka har flere brukere og pårørende tatt den belastning det kan være å stå fram med sine pasienthistorier, om hvordan en tjeneste med altfor lange ventelister ble porten tilbake til livet, og om frykten for hvordan det vil ramme dersom tilbudet barne- og ungdomspsykiatrien forringes gjennom omstruktureringer eller nedtrapping av tilbudet.

Les også: Live (17): – Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten Kringsjåtunet 

Vi lar oss ikke berolige av at divisjonsdirektøren for psykisk helsevern i Sykehuset Innlandet nå sier at familieenheten innen døgnbehandling på Gjøvik ikke skal flyttes til Lillehammer, slik det har vært vurdert tidligere. Kutt rammer uansett barne- og ungdomspsykiatrien, og virksomheten skal nedskaleres i alle avdelinger. Det er illusorisk å tro at nedskjæringer ikke rammer pasientene.

Hva slags håp kan unge og foreldre ha i denne situasjonen? Stortingsrepresentant Tore Hagebakken (Ap), som også sitter i Stortingets helse- og omsorgskomité, er klar på at det er helt umulig å støtte kutt i spesialisthelsetjenestene til barn og unge som trenger hjelp. Stortingsrepresentant Olemic Thommessen (H) mener kutt innen barne- og ungdomspsykiatrisk døgnbehandling ikke er i tråd med Regjeringens strategi.

Det er viktig at stillheten nå ikke senker seg

Hva betyr så denne enigheten mellom fylkets to representanter? Ikke all verden. Politikerne har knapt andre virkemidler enn å justere pengesekken, til et sykehusvesen der mye ser ut til å være ute av kontroll. Det holder ikke å si at det som skjer ikke er i samsvar med hva både Regjeringen og opposisjonen vil, hvis man ikke klarer å omsette ord til handling.

Derfor er stemmene fra alle pasienter og pårørende så viktig. Derfor er det viktig at stillheten nå ikke senker seg over denne debatten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken