Psykiatri-prat for døve, blågrønne ører

Helse: Åshild Bruun-Gundersen (Frp), Kjersti Toppe (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) er uenige om psykiatrien.

Helse: Åshild Bruun-Gundersen (Frp), Kjersti Toppe (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) er uenige om psykiatrien.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener  

Ikke uventet sier regjeringspartiene nei til et forslag om å stoppe nedbygging av sengeplasser i psykisk helsevern og øke døgnkapasiteten. Slik er spillet. Opposisjonens forslag blir stående igjen som rene markeringer. Regjeringspartiene får si at de tar bekymringen fra distriktspsykiatriske sentra på alvor.

Slik går det gjerne med såkalte representantforslag i Stortinget. Slik går det som regel alltid når Regjeringen er trygg på sitt flertall. Dette er å rope i skogen. Regjeringspartiene vender sine blågrønne, døve ører til.

Stortingets helse- og omsorgskomité har vært innom Lillehammer på sin rundreise i Innlandet. De har møtt uroen rundt psykiatrien generelt, og ungdomspsykiatrien spesielt. Vi håper virkeligheten de har møtt har gjort sterkere inntrykk enn hva de regjeringslojale kommentarene tyder på.

Komitéleder Geir Jørgen Bekkevold (KrF), har selvsagt rett i at det ikke følger med penger med forslag som det regjeringspartiene nå har avvist. Der er han ved kjernen av problemet. Det er rett og slett ikke rom for å ta en midlertidig stopp og tenkepause i arbeidet med å endre underfinansierte sykehus- og velferdstjenester. Det bør bekymre også regjeringspartiene. De kan ikke lukke øynene for at Sykehuset Innlandet ikke klarer å etablere tillit og trygghet på dette området.

De kan ikke lukke øynene for at SI ikke klarer å etablere tillit og trygghet

De kan heller ikke stenge ute det faktum at mange kommuner sliter med å finne ut av hvordan de skal kunne ta et større ansvar på dette feltet. De mangler de økonomiske ressursene, de frykter at Staten ikke følger opp en ny ansvarsfordeling med store nok overføringer, og de er i tvil om de klarer å etablere det de trenger av kompetansemiljøer.

Les også: Regjeringspartiene sier nei til forslag: Stopper ikke sengekutt i psykisk helsevern

Les også: Tåkeprat om barne- og ungdomspsykiatrien i Sykehuset Innlandet

Les også: Taushet om sårbare barn

Les også: Jeg vil gjerne se de faglige argumentene for å kutte plasser ved BUP Døgn. Så langt har jeg ikke klart å finne noen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken