Nå må Høie stå for sine meninger om psykisk helse

KLAR TALE: Sykehuset Innlandet må gjøre om på å kuttvedtaket på Kringsjåtunet.

KLAR TALE: Sykehuset Innlandet må gjøre om på å kuttvedtaket på Kringsjåtunet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER 

Stortingsrepresentant Olemic Thommessen er like klar som sin kollega fra Venstre, Ketil Kjenseth: Vedtaket fra Sykehuset Innlandet om å kutte i tilbudet ved Kringsjåtunet er i strid med Regjeringens politikk. Kuttet må følgelig avvises.

Kjenseth og Thommessen har trygg forankring for sine konklusjoner. Regjeringsplattformen fra januar tar til orde for satsing, ikke som Sykehuset Innlandet vil, å svekke tilbudet til barn og unge innenfor psykisk helsetilbud.

Statsråd Bent Høie var derfor klar da han nylig snakket til ledelsen i Sykehuset Innlandet. Kutt i psykiske helsetilbud, spesielt rettet mot barn og unge, er ikke Regjeringens politikk. Skal slike signaler ha gjennomslagskraft i Sykehuset Innlandet?

Helseforetaket skal spare penger. Endringer i dagens tilbud skjer, og vil skje, innenfor en rekke fagtilbud. Mange miljøer blir utfordret til å tenke annerledes om gode tilbud som gis i dag.

Kutt i psykiske helsetilbud er ikke Regjeringens politikk

Behandlingstilbud til barn og unge er ikke unntatt fra å bli ettergått i sømmene. Kan ressurser innen gitte rammer gi enda bedre tilbud? Har Sykehuset Innlandet lagt fram slike forslag?

Svaret er nei. Sykehuset Innlandet bryter med Regjeringens forutsetninger. Helseforetaket bryter med statsrådens forutsetninger – og med en ny regjeringsplattform. Skal dette få konsekvenser for styreleder Anne Enger og styrets prioriteringer?

Selvsagt må dette ordnes opp i. Vi velger å stole på signalene fra Thommessen og Kjenseth. En av dem bør stille spørsmål i Stortinget og utfordre helseminister Bent Høie: Er et svekket tilbud ved Kringsjåtunet i tråd med Regjeringens satsing på psykisk helse til barn og unge? Vi venter spent på hvordan regjeringen og helseforetaket vil bidra til samsvar mellom liv og lære.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags