Selvsagt må fylket kutte

Kutt: Påtroppende fylkesrådmann Tron Bamrud må planlegge for trangere tider.

Kutt: Påtroppende fylkesrådmann Tron Bamrud må planlegge for trangere tider.

DEL

gd mener 

Påtroppende fylkesrådmann i Innlandet vil kutte ombudsstillinger når Oppland og Hedmark fra neste årsskifte blir ett. Det handler om mobbeombud og elev- og lærlingombud.

– Dårlig forslag, sier dagens ombud. Det viktigste ved dette, er at jakten på å ta ut rasjonaliseringsgevinster av regionreformen er i gang.

Les også: Fylkesrådmannen i Innlandet vil kutte ombudsstillinger: – Dårlig forslag, sier ombudene

Tron Bamrud er ikke bare påtroppende fylkesrådmann for den nye fylkeskommunen, han er også prosjektleder med ansvar for å få alt på stell fra oppstartsdatoen 1. januar 2020. Utfordringene er mange. Det meste av diskusjonen om hvem som skal sitte hvor, er tilbakelagt. Det tegnes, planlegges og bygges etter hvert nye kontorplasser. Hver eneste dag påløper det kostnader i forbindelse med fusjonsprosessen.

Når han anbefaler å rasjonalisere ombudsordningene, viser han til at fylkeskommuner med langt større innbyggertall og skoler, har ansatt ett elev- og lærlingombud. Også når det gjelder mobbeombudet, mener han den nye fylkeskommunen må klare seg med en stilling. Det får de folkevalgte etter hvert ta stilling til, slik de også må ta stilling til liknende, vanskelige saker om organisering og ansatte.

Les også:

Fylkesadministrasjonen må tilpasse kostnadene til trangere tider

Bamrud må komme opp med flere forslag til hvordan den nye fylkeskommunen bør organiseres. For Innlandet fylkeskommune må kunne drive med færre folk enn hva Oppland og Hedmark i dag gjør til sammen. Fylkeskommunen, også den nye, er underfinansiert. Fylkesadministrasjonen må tilpasse kostnadene til trangere tider. Aller helst skal ressurser frigjøres til bruk på kostnadskrevende oppgaver som videregående opplæring og samferdsel. Selvsagt skal ta det tas hensyn til ansattes oppsigelsesvern. Like fullt må det planlegges for trangere tider.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags