Statlig flisespikking forsinker et viktig tiltak

Venter: Ståle Sønstelie og Ingolf Bones venter på Husbanken. Det gjør også 11 ringbygginger som gleder seg til å flytte inn i nye leiligheter.

Venter: Ståle Sønstelie og Ingolf Bones venter på Husbanken. Det gjør også 11 ringbygginger som gleder seg til å flytte inn i nye leiligheter.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

gd mener 

Byggingen av et nytt bofellesskap for funksjonshemmede i Ringebu er et halvår forsinket. Forsinkelser er forholdsvis vanlig for store byggeprosjekter, ikke minst når det gjelder prosjekter i kommunal regi. Det spesielle ved denne saken, er at det er statlig pirk som fører til dårlig framdrift for et viktig tiltak.

Husbanken, som spiller en nøkkelrolle i finansieringen av slike prosjekter, pirker på Ringebu kommunes valg av løsninger. Bofellesskapet er lokalisert like ved et eldresenter, og personer med ulike hjelpebehov og ulik alder skal bo på samme sted. Det liker ikke Husbanken, som heller ikke legger særlig vekt på at brukerne mener kommunen nå endelig bygger det de vil ha. Husbanken mener planene er i strid med prinsippene for normalisering og integrering, prinsipper som er nedfelt i regelverket for det investeringstilskuddet kommunen har søkt om.

Vi forstår behovet for retningslinjer. Det vi ikke forstår, er hvorfor slike retningslinjer ikke kan settes til side i saker hvor det har vært gode lokale prosesser, der brukerinteressene er godt ivaretatt.

Staten har lovfestet at alle kommuner skal ha et råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne. I Ringebu har dette rådet ivaretatt brukerinteressene. I Ringebu sier dette rådet at det omtalte byggeprosjektet er det de har ventet på i mange år. De vet hvilke behov som skal fylles. De kjenner de lokale forutsetningene, med alt hva det innebærer av muligheter og begrensninger.

Husbanken har gitt etter på noen punkter, men fortsatt er det denne statlige flisespikkingen som forsinker prosjektet.Det rammer først og fremst 11 personer med nedsatt funksjonsevne som fortsatt venter. Kommunalministeren bør gi Husbanken beskjed om at lokalt vett og forstand trumfer retningslinjer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags