Den smakløse kakepynten

BRÅK: Miljøminister Ola Elvestuen har provosert mange med kakepynten på bryllupskaka.Faksimile fra vg.no

BRÅK: Miljøminister Ola Elvestuen har provosert mange med kakepynten på bryllupskaka.Faksimile fra vg.no

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener 

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har pådratt seg manges vrede. Statråden har giftet seg, og bildene av parets bryllupskake pyntet med et ulende ulvepar i brudestas, provoserer.

Fylkesvaraordfører Aud Hove (Sp) karakteriserer kakepynten som en provokasjon, etter en ny sommer der ulven har forårsaket store skader i enkelte beiteområder. Hun får følge av flere, kanskje først og fremst partifeller og andre med sympati for beitebrukere som må leve med rovdyrplager.

Lesja-ordfører Mariann Skotte skriver at «Noen burde jo gitt dem et ødelagt lam som gave». Arnfinn Beito, leder i Oppland Sau og Geit, mener Elvestuen må huske at han er statsråd også på bryllupdagen, og at miljøministeren burde opptre på en mer nøytral måte.

Reaksjonene på statsrådens kakepynkt reflekterer rovdyrkonflikten, og de likner til forveksling reaksjonene som kom i kjølvannet av Elvestuens opptreden sammen med et kull ulvevalper tidligere i sommer.

Elvestuen har ansvar for at norsk rovdyrforvaltning er i samsvar med et forlik i Stortinget. Han skal styre på bakgrunn av vedtak han ikke er enig i, og det er ikke overraskende at han som Ventre-politiker har behov for å vise at han egentlig står for en mer radikal vernelinje. Kakepynten er bare en smakløs bekreftelse på noe alle vet.

Kakepynten er en smakløs bekreftelse på noe alle vet

Tidligere denne uka kom de foreløpige tapstallene fra beiteområdene i Oppland. Vi kan glede oss over en beitesommer som så langt har vært roligere enn på mange år. Men vi ser også hvordan både østerdøler og trøndere må leve med daglige dyretragedier. Det er større grunn til å være bekymret over at stortingsflertallet ikke holder statsråden i ørene i den daglige embedsutførelsen, enn det er grunn til å føle seg krenket av smakløs kakepynt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags