Rovviltet har sprengkraft i Regjeringen

OVERKJØRT: Statsminister Erna Solberg og landbruksminister Bård Hoksrud (t.v.) lar seg overkjøre av Ola Elvestuen om ulv.

OVERKJØRT: Statsminister Erna Solberg og landbruksminister Bård Hoksrud (t.v.) lar seg overkjøre av Ola Elvestuen om ulv. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER
Stortingets rovviltforlik skulle forene partiene om en bredt forankret politikk. Nå står de samme vedtakene for fall. Slikt gir sprengkraft. Også for Regjeringen.

Venstrestatsråd Ola Elvestuens vedtak om å avvise felling av to ulveflokker skaper naturlig nok støy. Stortingets vedtak om å sikre levegrunnlag for 4–6 flokker er mer enn oppfylt. For Elvestuen og miljøvernorganisasjoner er det en uinteressant problemstilling. Statsråden er i et parti som aldri har akseptert forliket.

Fra Frps grasrot kommer signalene om at partiet bør gå ut av Regjeringen. Stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen skrev i GD mandag svært kritisk om Elvestuens håndtering. Utviklingen går i stikk motsatt veg av hva Johansen sier Frp vil gå inn for. Konklusjon: Her taper Frp på alle kanter.

Hvor lenge skal Stortingets flertall frivillig la seg krastrere i rovdyrpolitikken?

Høyre i Innlandet er blitt en taus stemme i rovdyrdebatten. KrF har satt seg på sidelinjen så lenge partiet skal forhandle om regjeringsmakt. Og også Ap går stille i dørene. Den politiske kraften bak Stortingets forlik er utvannet. Det gir Elvestuen handlingsrom. Hvor lenge skal Stortingets flertall frivillig la seg kastrere i rovdyrpolitikken?

Det brukes store ressurser på å skaffe fram data som kartlegger viltbestanden. Så kan det alltid knyttes usikkerhet ved slike data. Men nå vet Elvestuen og Erna Solberg at Stortingets forutsetninger er mer enn oppfylt. Da skal det være opp til regionale rovdyrnemnder å forvalte Stortingets forutsetninger.

Selvsagt engasjerer rovdyrpolitikken svært mange i vårt land. Fra et demokratiperspektiv blir det krevende å etablere gjensidig tillit når et flertall blir overkjørt av et mindretall. Dette er det opp til statsminister Erna Solberg å håndtere. Nå ser vi hvordan våre rovdyr bidrar til å smadre grunnlaget for vår regjering.

Tiden er inne for et politisk taktskifte i rovviltpolitikken

Sp om ulvevedtak: – En voldsom arroganse

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags