Spiller høyt om ulven

Kamp: Frp/H mener Sp driver et useriøst spill om ulv. Hva gjør de selv for å få gjennomslag?

Kamp: Frp/H mener Sp driver et useriøst spill om ulv. Hva gjør de selv for å få gjennomslag?

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener 

Frp og Høyres stortingsrepresentanter fra Innlandet mener Senterpartiet driver et useriøst, misvisende og manipulativt spill om ulv. Sist uke fremmet Sp et forslag om å ta ut flere ulver i ulvesona i forbindelse med debatten om regjeringserklæringen. I debatten etterpå har særlig Frp-representanter som er kritiske til Regjeringens rovdyrforvaltning, blitt forsøkt latterliggjort for ikke å følge opp sin egen kritikk av rovviltforvaltningen.

At rovdyrpolitikken er et spill, er det lett å være enig i. Den årlige, massive kritikken mot flere miljøministre som ikke har villet åpne for å få bestanden av ulv ned på bestandsmålet, er grunnlaget for dette spillet. Og blant de høyrøstede kritikerne, er blant andre Frps Morten Ørsal Johansen.

Bare få dager før Stortinget stemte ned Sp-forslaget, ble han intervjuet av TV2. – Det er sånn at Stortinget har vedtatt at vi skal ha fire til seks ynglinger. Er det over det, skal det ut ynglinger. Alt over seks skal bort. Nå ligger det over ti ynglinger, og da må vi skyte noen, sa Morten Ørsal Johansen. Han er altså enig med Sp i sak, men mener det ble feil å behandle dette i forbindelse med regjeringserklæringen.

Vi forstår at det er vanskelig å gå imot sin egen regjering, og at det er ekstra vanskelig etter en dag i Stortinget som framfor alt skulle være viet alt hva regjeringspartiene er enige om. Det som er problemet for både Ørsal Johansen, Olemic Thommessen og kollegene fra Hedmark, er ikke manglende engasjement, men manglende gjennomslag og initiativ.

Problemet er ikke manglende engasjement, men manglende gjennomslag

Fra Innlandet Frp sitt årsmøte, lover Ørsal Johansen at partiet kommer med initiativ i Stortinget for å få bestanden av ulv ned mot bestandsmålet. Kanskje sammen med Høyre og KrF.  Med det legger han både troverighet og prestisje i potten.  

Les også: Om Sps ulveutspill: - Et tullete spill vi ikke gidder å være med på

Les også: Ulveforvaltningen – Stortinget på sidelinja?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags