Venstres blodige spor

Venstre: Fylkesleder Roger Granum må tåle å se den virkeligheten som rammer enkeltbønder i Innlandet.

Venstre: Fylkesleder Roger Granum må tåle å se den virkeligheten som rammer enkeltbønder i Innlandet.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

gd mener  

I flere uker har kommunale fellingsmannskaper forsøkt å felle en ulv som så langt har påført saueeiere i Tynset og Tolga store tap. Slik vi i 2017 så det i Ringebu og på Hadeland, ser vi igjen hvor mye vanskeligere det er å gjennomføre skadefelling på barmark enn det er å gjennomføre uttak mens det er gode sporingsforhold.

Tapstallene i Nord-Østerdal har for lengst passert 100. Søyer og lam finnes døde, eller påført skader som gjør avliving nødvendig. Parallelt med fellingsforsøket, gjennomfører bygdefolket en gedigen dugnad. Store beiteområder saumfares for å finne kadaver, og for å avslutte skadde dyrs lidelser. Skuddene som høres i dalføret nord og øst for oss, kommer ikke fra fellingslagets mannskaper, men fra en av de mange som har funnet et nytt offer for denne ene ulvens herjinger.

Regjeringspartiene og forvaltningen snakker stadig om tapstall som går ned, og om en politikk som virker. Fylkesleder Roger Granum i Oppland Venstre mener GD og andre hausser opp rovdyrkonflikten. Han har forsvart sin egen statsråd i GDs spalter, og mener andre politikere faktisk dyrker konflikter på dette feltet. Granum vil også ha færre bilder av sau som er tatt av rovdyr.

Bilder som de Granum ikke vil se, er den virkeligheten som nå hver eneste dag møter folk som er rammet i Innlandet. Bilder Roger Granum mener mest brukes for å hausse opp konflikten, er først og fremst dokumentasjon på hvor galt det bærer av sted med en rovviltforvaltning under Venstres ledelse. Bildene er faktisk noens hverdag.

Fellingstillatelse kunne blitt gitt mens det fortsatt var brukbare forhold i vår, men miljøministeren vlle holde igjen fordi han ikke kjente individets opprinnelse. Både miljøvernministeren og Venstre må finne seg i å bære ansvaret for det som skjer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags