Hjørnestein av stål i norddalen

 Foto: Einar Almehagen

Foto: Einar Almehagen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

gd mener

Lonbakken Mekaniske på Otta skal levere stålkonstruksjoner for 16 millioner kroner til Bekkelaget renseanlegg. For Lonbakken er det snakk om tidenes største enkeltordre. For norddalsregionen er det et sterkt signal fra et livskraftig industrimiljø.

Vi snakker og skriver gjerne om hjørnesteiner i lokalsamfunn. Det har helst handlet om industri. Litt for ofte har det handlet om hjørnesteiner som forsvinner og dermed får lokalsamfunn til å vakle. Denne gangen handler det om en ny kontrakt som viser hvordan mekanisk industri fortsatt er en bærende del av samfunnsfundamentet i norddalen.

Denne siste ordren er på 16 millioner kroner. Sist GD var hos Lonbakken Mekaniske, handlet det om en kjempeordre til gassutbyggingen på Aukra. Når det hales i land kontrakter som betyr både mye arbeid og langsiktig arbeid, får vi også gode påminnelser om hva industrien betyr. Så må omgivelsene sammen med næringsaktørene se på hva som skal til for å vinne konkurransen om de neste ordrene. Er det plass å vokse på? Er nødvendig infrastruktur på plass?

Daglig leder Bjørn Lonbakken melder om behov for mer arbeidskraft. Tilgang på kvalifisert arbeidskraft er en utfordring for all virksomhet i vekst. En del av løsningene er å styrke kompetansen til dagens ansatte, blant annet gjennom resertifisering. Sammen med Oppland Stål på Lalm, brukte Lonbakken millionbeløp på dette i 2015. Samtidig skal det rekrutteres nye, kompetente medarbeidere.

Lonbakken er spent på rekrutteringen til bransjen, og på hvordan det er å dekke behovet for ny, kvalifisert arbeidskraft. Bedrifter i vekst eller med potensial for vekst, bør være de viktigste premissleverandørene til en debatt om regionalt utdanningstilbud.

Det blir viktigere å spørre hvilket arbeids- og næringsliv det skal utdannes for, enn å diskutere reiseavstander til og fra et skoletilbud i regionen. Hvis det er viktig å få unge til å bosette seg i hjemdistriktet, er et relevant skoletilbud den første forutsetningen som må være på plass. Se side 4 og 5

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags