Offentlig ryddekaos

Motivert: Mange er motivert og vil rydde. Da må ikke stat og kommune surre det til.Arkivfoto

Motivert: Mange er motivert og vil rydde. Da må ikke stat og kommune surre det til.Arkivfoto

DEL

gd mener 

Fylkesmann, kommune og entreprenøren med oppdrag å rydde glasopor langs Ottaelva, ligger i strid. Kvist som må flyttes på for å få kontroll over glasoporen blir liggende igjen i strandkanten, og vil senere bli tatt av neste flom. Ingen av de nevnte instanser vil ta ansvar for kvisten, og frykten er at kvist på avveie i verste fall havner i inntaket til Eidefossen kraftstasjon.

Oppryddingen etter 2018-flommen er en hastesak, om ikke nye vannmasser skal flytte isolasjonsmaterialet fra varelageret i Skjåk enda lenger nedover vassdraget.

Etter at klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) kom til Skjåk med pengene som trengs for å rydde opp etter høstflommen i 2018, trodde de fleste at det meste var på stell. Det som gjennom det meste av vinteren var hovedutfordringen etter flommen, løste seg i siste liten. Akkurat i tide til å gjennomføre tiltak før årets vårflom.

Denne våren skulle vi glede oss over vellykket opprydding, ikke bare langs Ottaelva, men også overalt hvor det nå er skapt et frivillig engasjement for å rydde. Fiskere, bønder og andre er opptatt av å ta elvene tilbake. Sporene etter år med forsøpling langs elvekanter i hele distriktet skal fjernes.

Offentlig surr virker demotiverende på andre gode krefter

Vi forstår at det kan være snakk om betydelige mengder med kratt som ryddes vekk for å komme til med utstyret som skal sørger for at glasoporen forsvinner fra strendene. Det som er vanskelig å begripe, er hvordan det er mulig å komme i en situasjon der det er tvil om hvem som har ansvar for hva. Kommuner og regional stat kan ikke bruke tid og krefter på å dytte ansvaret mellom seg.

Krattet brytes ned over tid, og representerer ingen miljøbombe. Den største trusselen er kanskje at offentlig surr virker demotiverende på andre gode krefter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags