Den nye fylkeskommunen kan ikke gjøre kål på en desentralisert struktur

Det er uklart hva Ap-toppene Per Gunnar Sveen og Even A. Hagen er enige om.

Det er uklart hva Ap-toppene Per Gunnar Sveen og Even A. Hagen er enige om.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener


Fylkespolitikere på begge sider av dagens fylkesgrense mellom Oppland og Hedmark, er ikke enige om hvor de etter hvert mange fylkeskommunalt ansatte med arbeid i vegsektoren, skal sitte.

Fylkesordfører Even A. Hagen og fylkesråd Per Gunnar Sveen, begge Ap, er heller ikke enige om hvorvidt de egentlig er uenige. Det tolker vi i den retning at uenigheten ikke stikker veldig dypt.

Påtroppende fylkesrådmann Tron Bamrud ber sine politiske foresatte om en politisk avklaring av hvilken fleksibilitet som kan vises for å sikre at de får nødvendig bemanning på plass for å ivareta vegansvaret på en trygg måte fra 1. januar 2020. Fleksibilitet er trolig viktig for at den nye fylkeskommunen faktisk skal kunne ta hånd om sine nye oppgaver fra kommende årsskifte.

Vi liker ikke oppsplittingen av Statens vegvesen som regionreformen fører med seg. Saken har likevel passert punktet da opphør av sams vegadministrasjon kunne reverseres. Nå handler det om hva slags vegvesen Innlandet fylkeskommune ønsker å bygge, med grunnlag i kompetansen fylkeskommunen trekker ut av vegvesenets kontorer i Lillehammer.

Dette handler også om hva den etter hvert store fylkeskommunen skal være for hele Innlandet. Statens vegvesen er representert i alle regioner. Den nye fylkeskommunen kan ikke gjøre kål på en slik struktur, for å samle kreftene ved Mjøskanten. For flertallspartiene Ap og Sp vil slike sentraliseringsgrep være fullstendig ødeleggende for den politiske troverdigheten.

Dette handler ikke lenger om Hamar eller Lillehammer, men snarere om Mjøsbyen og de ytre regionene. Dette er fylkespolitikernes første sjanse til å vise i praktisk politikk at en større fylkeskommune faktisk dreier seg om å gjøre hele Innlandet sterkere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags