Vegdirektøren peker på Lillehammer

Støtte: Vegdirektør Terje Moe Gustavsen går langt i å si at Lillehammer har det som skal til, før statsråd Jon G. Dale tar avgjørelsen.

Støtte: Vegdirektør Terje Moe Gustavsen går langt i å si at Lillehammer har det som skal til, før statsråd Jon G. Dale tar avgjørelsen.

DEL

gd mener 

- Det at Lillehammer har kompetanse, folk og egnede lokaler kan slå positivt ut for Lillehammer i den framtidige organiseringen av Statens vegvesen, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen til GD.

Da han for kort tid tilbake la fram innstillingen om avvikling av regionkontorene og opprettelse av divisjoner, var han påpasselig med ikke å snakke om lokalisering. Når vegdirektøren nå svarer GD, gir han Lillehammer en liten fordel.

Vegdirektøren går så langt han kan gå. Hvis samferdselsministeren ber om ytterligere råd før denne saken avgjøres, har vegdirektøren alle de argumenter han trenger. Lillehammer har kompetanse, Lillehammer har plass, og vegvesenet har dessuten økonomiske forpliktelser i mangemillioners-klassen, i form av langsiktige husleiekontrakter.

Vi skal være forsiktige med å innkassere gevinst før samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) tar en endelig beslutning. Alle dagens regionkontorer har fortrinn å trekke fram. Både Arendal, Molde, Bodø, Leikanger og Lillehammer driver nå høyt på banen i spillet om å få mest mulig ut av omorganiseringen.

Lokalisering er ikke tema i vegdirektørens utredning og innstilling. Det blir dermed først og fremst politiske vurderinger som legges til grunn for beslutningen.

Når vegdirektøren uttaler seg som han gjør om Lillehammer, er det likevel viktig. Det betyr at statsråden lett vil finne faglig støtte for et vedtak om å satse på Lillehammer. Politisk bør det være umulig å forsvare en beslutning om nedbygging, med alt hva det innebærer av både økonomiske og samfunnsmessige konsekvenser. Vegdirektøren har tent et håp, når han etterlater et sterkt inntrykk av at Lillehammer vil være en god løsning for Statens vegvesen.

Les også: Statens vegvesen flytter fra Lillehammer - men har langtidskontrakt til 500 mill. i Rosenlund

Les også: Kritisk til rapport om Vegvesen-endringer: – Preget av faktafeil

Les også: Innlandet fylkeskommune: – Distriktsavdelingene i Statens vegvesen skal opprettholdes

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags