Større åpenhet om Storgata 81

Strid: Debatten om Storgata 81 handler fortsatt først og fremst om hvor mye av bygningshistorien som skal tas vare på.Arkivfoto

Strid: Debatten om Storgata 81 handler fortsatt først og fremst om hvor mye av bygningshistorien som skal tas vare på.Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

gd mener  

Lykstad Owren Eiendom AS har fått utsatt frist for å sende ny rivesøknad for branntomta i Storgata 81. Utsettelsen kommer etter møte med utvalgsleder Terje Rønning, der også fagavdelingen i Lillehammer kommune deltok.

Begrunnelsen for å gi utsatt frist er at det er utfordrende for Lykstad Owren Eiendom AS å få ordnet med ansvarlig søker nå midt i fellesferien. Det lyder troverdig, men virker ikke til å være dekkende for det som nå skjer. Hele bakgrunnen for tautrekkingen mellom gårdeier og kulturvern bygger på åpenbare interessekonflikter. Dette handler fortsatt først og fremst om hvor mye av bygningshistorien som skal tas vare på, og i hvor stor grad rivingssaken skal legge føringer for det reguleringsarbeidet som gårdeier har satt i gang.

At det foregår møtevirksomhet mellom en kommunal etat og private interessenter er ikke oppsiktsvekkende. Det er heller ikke uvanlig at det deltar folkevalgte på slike møter. Den folkevalgte deltakelsen er gjerne avgjørende for hvor stort handlingsrom fagetaten har, når viktige spørsmål kommer i konflikt med de føringer politikerne har gitt i tidligere vedtak og gjeldende planverk.

Vi kjenner igjen framgangsmåten fra andre saker og andre kommuner. Det er ikke vanskelig å peke på saker som har endt med gode og fornuftige løsninger etter slike prosesser. Møter uten formelle innkallinger og åpne referater er likevel ikke uproblematiske.

Etterlatt inntrykk må ikke bli at ting er ordnet på bakrommet

Manglende åpenhet er et demokratisk problem. Det blir særlig tydelig i en sak som dette, som svært mange er opptatt av. Når Storgata 81 neste gang kommer til politisk behandling, bør det ligge ved dokumentasjon som viser både hva som har foregått, og hvem som har spilt hvilke roller på vegne av kommunen. Etterlatt inntrykk må ikke bli at ting er ordnet på bakrommet.

Les også: Utvalgslederen ga gårdeierne ny utsettelse

Les også: Branntomta i Storgata 81: Frist i juli for å sende inn ny rivesøknad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken