WWF ignorerer Stortinget

IGNORANT: WWF-sjef Bård Vegar Solhjell ignorerer Stortingets vedtak.

IGNORANT: WWF-sjef Bård Vegar Solhjell ignorerer Stortingets vedtak. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER
I sin tid demonstrerte
SV-politikere utenfor Stortinget mot sin egen regjering. Følgelig er han i pakt med historien når tidligere SV-statsråd og nå WWF-sjef Bård Vegar Solhjell ignorerer vedtak et klart flertall i Stortinget har fattet.

I et innlegg i GD vil Solhjell ha det til at WWF forsvarer folkestyret. Ettersom Stortinget har fattet vedtak som rovdyrnemndene unisont forholder seg til, og som Solhjell vil ha nedlagt, imøteser vi WWF-sjefens autorisering av Stortingets vedtak.

WWF anerkjenner ikke rovdyrnemndenes legitimitet som folkevalgte arenaer. Da venter vi spent på hva som blir de neste folkevalgte arenaer WWF ikke vil gå god for. Organisasjonen er åpenbart inne på et spor knyttet til demokrati, vi skal være tilfreds med Solhjell ikke har særlig innflytelse på. Formodentlig vil alle partier på Stortinget distansere seg fra WWFs forståelse av hva demokratisk styring skal handle om.

Solhjell bør ta et oppgjør med Stortinget framfor å herse med andre

Uenighet i innhold knyttet til forvaltningsspørsmål, må gjerne WWF som alle andre, ytre seg om. Den debatten pågår og bør pågå kontinuerlig. Å avvikle demokratisk etablerte fora fordi man er uenig med forvaltningspraksis i tråd med Stortingets vedtak, er imidlertid et blindspor.

Høyres landsmøte skal behandle et partiforslag om å gjøre det motsatte av hva WWF foreslår, nemlig å styrke rovviltnemndenes ansvar. Begrunnelsen er interessant også i et styringsperspektiv: Når et organ forholder seg 100 prosent til vedtak Stortinget fatter, hvorfor skal da organets prioriteringer settes til side?, er spørsmålet Høyre-utvalget stiller.

WWF er velkommen til å være uenig med Stortingets vedtak. Da bør Solhjell i fortsettelsen ta et oppgjør med Stortinget framfor å herse med dem som faktisk vil følge fattede vedtak.

LES OGSÅ: WWF angriper folkestyret

LES OGSÅ: WWF forsvarer folkestyret

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags