Kutt med pasientfokus er det viktigste

OMSTILLING: Sykehuset Innlandet foreslår å legge ned døgnenheten ved det distriktspsykiatriske senteret i Bredebygden ved Otta.

OMSTILLING: Sykehuset Innlandet foreslår å legge ned døgnenheten ved det distriktspsykiatriske senteret i Bredebygden ved Otta. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER 

Styret i Sykehuset Innlandet har bestilt tøffe kuttforslag fra sin administrasjon. Nå kommer de første svarere. Når adm. direktør Alice Beathe Andersgaard legger fram sine forslag mandag, er det åpenbart mange miljøer som vil bli berørt.

Forslagene om å avvikle driften på Granheim i Gausdal kommune og på Bredebygden i Sel kommune, kommer neppe overraskende på fagmiljøene. Granheim ble foreslått avviklet for to år siden, sammen med Solås i Gjøvik. Dette ble den gang stoppet. Bredebygden ble det gitt signal om på styremøte tidligere i høst.

Sykehuset Innlandet er i en situasjon der det lenge er varslet behov for endringer. Like lenge er det understreket at pasientfokus har prioritet nummer én, selv med det underliggende formål å spare penger.

På flere områder vil vi nå møte et helsevesen i endring

For tilbudene på Granheim er det i lang tid forberedt for at kronikere skal bli tatt hånd om på lungeavdelingen ved sykehuset i Lillehammer. Gode faglige løsninger er påpekt som fullt ut forsvarlige. Samarbeid både med Revmatismesykehuset og Skogli kan inngå som del av løsninger. Men der det helt sentrale er å ruste hjemkommunenes helsetilbud for et samarbeid.

Tilsvarende tilnærming gjelder for Bredebygden. Pasientene skal ivaretas. Til det er det behov for videreutvikling ellers i helsetilbudene som enten finnes eller som må etableres. Behovene skal uansett innfris.

Sykehuset Innlandet vil spare penger først og fremst ved at antall ansatte reduseres. Dette er en tøff og alvorlig situasjon for enhver arbeidsplass i omstilling. For vertskommunen Sel tar det tid å omstille mange titalls medarbeidere.

På flere områder vil vi nå møte et helsevesen i endring. Lederskapet vil bli utfordret på profesjonalitet også i slike prosesser. Pasientfokuset er viktigst. Arbeidsgiveransvaret følger deretter. Omstillinger må også kunne brukes offensivt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags