Undervegs til Stortingets mål

UNDERVEGS: Domstolens slutning om fortsatt jakt på ulv åpner for å være undervegs til Stortingets vedtak.

UNDERVEGS: Domstolens slutning om fortsatt jakt på ulv åpner for å være undervegs til Stortingets vedtak. Foto:

Av
DEL

GD MENEROslo tingrett har levert en gjennomarbeidet begrunnelse for ikke å stanse den pågående ulvejakta. Dette innebærer at jakta fortsetter i tråd med forutsetningene som ligger til grunn for jaktstarten ved årsskiftet.

WWF Norge som saksøkte Staten, er selvsagt misfornøyd. Organisasjonen varsler vurdering med tanke på mulig anke.

Det vil overraske om saksøkeren anker. Den politiske legitimiteten for jakta er udiskutabelt til stede. Tingrettens gjennomgang etterlater heller ingen tvil om det juridiske grunnlaget for konklusjonen for fortsatt jakt. En ny rettsrunde vil med stor sannsynlighet gjøre situasjonen enda mer krevende for WWF å vinne fram med sitt syn.

Nye runder vil uansett komme. Den igangsatte lisensjakta er nødvendig, men ikke tilstrekkelig for å nå Stortingets bestandsmål. Stortingets intensjon er at ulvesonen ikke skal bli et ulvereservat. Derfor forutsetter Stortinget, slik også Oslo tingrett uttrykker, at fredning ikke innebærer at ulv ikke skal kunne felles.

Etter årsskiftet er det daglig meldt om fellinger. Slik også fredag. Alle vet hvor krevende og vanskelig det er å jakte på ulv. Derfor er resultatene uttrykk for et imponerende forarbeid og et profesjonalisert jegerarbeid. Slik vi tidligere har gitt uttrykk for, er dette et jaktarbeid som pågår på vegne av Stortinget.

Myndighetene kunne ha valgt å bruke sitt eget apparat, Statens Naturoppsyn. Inkludert bruk av helikopter for å sikre et raskt og enda mer effektivt uttak av ulv.

Når jakta nå fortsetter med uforminsket innsats, betyr dette samtidig at forvaltningen og jaktinnsatsen høster erfaringer som vil komme godt med til senere forvaltningsinnsats. Da bør vi samtidig være undervegs til å få nødvendig forståelse for at forlik i Stortinget faktisk må få en konsekvens for reguleringen av ulvens bestandsmål.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags