Mer folkeskikk i valgkampen

Valgkamp: Partiene forbereder seg på en valgkamp som også innebærer netthets.

Valgkamp: Partiene forbereder seg på en valgkamp som også innebærer netthets.

DEL

gd mener 

– Det er uhåndterlig når lokale nettroll får utfolde seg med usannheter og hatefulle ytringer på Facebook. Få nettrollene fram i dagslyset og la dem bli til stein! var oppfordringen fra avtroppende Sp-leder i Hedmark Aasa Gjestvang da Sp i Innlandet møttes til årsmøte i helga.

– Vi skal forsterke og forbedre retningslinjer om hvordan vi skal oppføre oss, og vi skal slå ned på netthets, lød tilsvarende budskap fra partisekretær Kjersti Stenseng, som representerte partiledelsen da Innlandet Ap var samlet til sitt første årsmøte på Lillehammer i helga.

Valgkampen 2019 handler ikke bare om politiske prioriteringer, om heltid eller deltid, krav til selskapers seriøsitet, om hvor vidt Innlandet fylkeskommune skal bruke en halv milliard kroner for å huse fylkesadministrasjonen på Hamar, om opprettholdelse eller nedlegging av skolesteder, og om hvilke strekninger av fylkesvegnettet som skal få de pengene som trengs. Vi står på terskelen til en valgkamp som også skal handle om hvordan politikere behandler hverandre, og om hvordan de kan forsvare seg i et ordskifte som foregår på plattformer uten krav til verken etterrettelighet eller folkeskikk.

De kommer langt med vanlig folkeskikk ...

Den politiske debatten har blitt mer krevende, blant annet fordi den foregår flere steder. Den er mer krevende fordi den involverer flere stemmer. Den er også mer krevende fordi det er skapt nye rom for det som gjerne kalles falske nyheter, og det blir ikke mindre krevende av at også politikere benytter mulighetene for å selge lite etterprøvbar politikk på denne måten.

Det er bra partiene er opptatt av debattform, at de både passer på sine egne og gjeter sine politiske motstandere. De kommer langt med vanlig folkeskikk ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags