Sviktende dømmekraft, dårlig lederskap og manglende impulskontroll

Konflikt: Trine Skei Grande føler seg utfordret av Abid Raja, og behersker ikke situasjonen.

Konflikt: Trine Skei Grande føler seg utfordret av Abid Raja, og behersker ikke situasjonen.

DEL

gd mener 

Venstre-leder Trine Skei Grande står med begge beina i salaten. Abid Raja, finanspolitisk talsperson og nestleder i partiet Grande leder, er sjukmeldt og ute av stand til å utøve sine daglige, politiske plikter, etter å ha overhørt hvordan partilederen har karakterisert hans politiske gjerning i andres påhør.

Venstre-lederen har lagt seg flat, beklaget sine uttalelser, og brukt senere anledninger til å hylle Abid Raja. Trine Skei Grande setter med det plaster på sår som kanskje aldri gror.

Knapt noen tror utblåsningen som rammet nestlederen bare skyldes et øyeblikks manglende impulskontroll. Når Grande presterer å si at «Abid driver og undergraver hele budsjettprosessen og partiet!», undergraver hun samtidig nestlederens autoritet og kraft i budsjettforhandlingene. Man snakker ikke om sine politisk nærmeste på denne måten i samtale med politikere fra andre partier. Hvilken autoritet sitter Raja igjen med i forhandlinger med andre etter dette?

Man deler heller ikke ut slike personkarakteristikker med bakgrunn i en enkeltsak. En partileder som i samtale med politikere fra andre partier snakker om en nestleder som «er ute etter å ta meg», «driver en kampanje mot meg», og «drar partiet ned i gjørmen», har enten flere andre saker i bakhodet, eller lider av en form for politisk paranoia.

Trine Skei Grande føler seg utfordret, og behersker ikke situasjonen

For et Venstre som har fått dårlig velgerrespons etter å gå gått i regjering, er partilederens opptreden ødeleggende. Det er ikke Abid Rajas håndtering av budsjettforhandlingene som kommer til å være i fokus, men partilederens sviktende dømmekraft, fravær av impulskontroll og dårlige lederskap. Det er åpenbart at Trine Skei Grande føler seg utfordret, og hun behersker ikke situasjonen. Det er et dårlig utgangspunkt for Venstres kamp for tilværelsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags