X Games som OLs etterfølger

HØYE SVEV I HAFJELL: X Games i utvikling kan bli mer og mer verdifullt for Lillehammer-regionen. Arrangøren er på sporet av gevinster Idrettsforbundet og politikerne selv ikke tør å satse på.

HØYE SVEV I HAFJELL: X Games i utvikling kan bli mer og mer verdifullt for Lillehammer-regionen. Arrangøren er på sporet av gevinster Idrettsforbundet og politikerne selv ikke tør å satse på. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

GD MENER 
X Games satser offensivt videre. Der idrettsstyret, politikere og Lillehammer-regionen slurer og skylder på hverandre for manglende engasjement for et nytt OL-framstøt, der satser X Games ufortrødent stadig mer med spenstige utviklingsplaner.

X Games framstår mer og mer som et uekte barns oppfølger og etterbruker av Lillehammer som merkenavn og Lillehammer-regionens fortrinn som arrangør. X Games står utenfor den olympiske idrettsfamiliens aktiviteter. Men X Games er likevel et uttrykk for hvordan unge talenter og utøvere tiltrekkes som aldri før til nye arenaer. Og ulike markeder er åpenbart villige til å legge betydelige ressurser inn i X Games-konseptet.

Lillehammer-regionen har med rette hatt oppmerksomhet på hva et fornyet og omstilt vinter-OL kan bety både for idretten, regionen og IOC. Et nytt OL som utviklingsmotor for regionen vil utvilsomt ha stor betydning. Med en bleknet og handlingslammet OL-tenkning må regionen tenke alternativt.

I en slik situasjon framstår X Games som en gavepakke. Et forretningsmessig opplegg vil selvsagt være bevisst på å få avkastning tilbake. Derfor er det viktig hvordan regionen og arrangøren kan utvikle samspill som blir et vinn-vinn-spor.

Med økt oppmerksomhet om X Games kan dette i beste fall vise alle aktører som sitter på gjerdet, hva slags potensial et nytt vinter-OL til Lillehammer også kan ha. I motsatt fall blir regionens utfordring å finne fram til nye initiativ som kan forsterke satsingen X Games representerer.

Innslaget med et X Games i utvikling bør inspirerer Lillehammer-regionen til å motbevise oppfatningen om at OL 1994 kom til Lillehammer på tross av, ikke på grunn av, Lillehammers evne og vilje til nysatsinger.

Det er mange debatter om hva som stimulerer til gründer-utvikling i vårt samfunn. X Games kan bli en merkevare i fortsettelsen som kan komme til å sette nye spor etter seg i takt med at OL-profilen blekner. Så bør idrettsstyret og politikere ta debatten om hva de selv taper.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags