Uten barnehageplasser blir jeg kanskje nødt til å slutte i jobben

Av
DEL

leserinnleggI Lillehammer-regionen vil man gjerne ha folk til å flytte til området, og vi gjør nettopp det; flytter hjem etter flere år i utlandet. Hjem til den trygge og koselige byen hvor vi vil at barna våre skal vokse opp. Jeg har skrytt mye av hvor fint det er for små barn her.

Men barnehageplass kan du lete lenge etter! Det er midt i barnehageåret og alt er fullt. Vi trenger i tillegg to plasser. Det kan vi bare drømme om. Og uten barnehageplasser blir jeg kanskje nødt til å slutte i jobben. Må vi droppe planene om å flytte hjem?

Ansvarlig for barnehagetjenesten i Lillehammer kommune kan fortelle meg at det er opptil 40 familier i lignende situasjon som oss. Familier som trenger barnehageplasser utenom hovedopptak. Det er nok barn til en hel barnehage, det! Det er fysisk plass til flere barn i barnehagene, men ikke lønnsmidler til tilstrekkelig personale. Så full barnehagedekning i Lillehammer er bare sant én gang i året – ved hovedopptaket. Nå i desember er det langt fra full barnehagedekning. Det er vanskelig for alle å legge opp livene sine etter barnehageopptaket med søknadsfrist 1. mars.

I disse dager gjøres budsjettet ferdig for Lillehammer kommune. Er det noen ansvarlige politikere som tør å komme på banen og redde oss ut av krisa, eller ønsker man kun barnefamilier velkommen til Lillehammer hvis de kommer i rett tid for barnehageopptaket?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags