Firefelts motorvei i sårbar natur

SÅRBAR NATUR:  Statens vegvesen anbefaler ny E6 forbi Lillehammer på vestsida. Illustrasjonen viser ny bru over Lågen ved Våløya sett nordfra mot Hovemoen gård og Lillehammer.

SÅRBAR NATUR: Statens vegvesen anbefaler ny E6 forbi Lillehammer på vestsida. Illustrasjonen viser ny bru over Lågen ved Våløya sett nordfra mot Hovemoen gård og Lillehammer. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserinnlegg
Jeg har vært på møte. Et lite møte om store ting. Bil og tog og firefelts motorvei gjennom Gudbrandsdalen. Gjennom Lågendeltaet, et vernet våtmarksområde, der man ikke får lov til å padle kajakk før 15.mai på grunn av forstyrrelsen det påfører verdifull og sårbar natur.

Her skal altså motorveien bygges! Hvorfor? Er det fordi våre barn må få vokse opp i et skikkeligframtidsrettet Norge der de kan spare minutter (det er snakk om minutter) på å kjøre denne strekningen i 110 isteden for 90?

Jeg er ikke så sikker. Jeg er ikke så sikker på at denne typen ”kjør på, samme hva du støter på”-tenkning er så veldig framtidsrettet. Kanskje vil våre barn trenge den verdifulle og sårbare naturen mer enn minuttene spart på motorvei gjennom dalen?

Kanskje vil de verdifulle turistene som kommer til Norge for å se Skjønnhet og Natur synes det er mindre attraktivt etter at Nye Veier har gjort fra seg?

Vi var noen få mennesker som satt rundt bordet og lurte på hvordan hindre irreversible tap av skjønnhet og natur i vår lille del av verden. Hvordan hindre de planlagte svære kostnadene, pengebruken og forurensningen.

En kunnskapsrik og engasjert foredragsholder med ekspertise innenfor samferdsel og naturvern hadde kommet fra Oslo (med tog). Jeg lurte på hvorfor så få mennesker hadde funnet veien til møtet.  Noen sa: Det er Lillehamringer, vet du – hadde det vært snakk om Lunkefjell hadde de rent ned dørene.

Kjære lillehamringer, neste gang dere ser annonsert et åpnet møte om firefelts motorvei tvers gjennom dalen vår, stor satsing på bil istedenfor tog, og en merkverdig tolkning av begrepet ”vernet” - tenk Lunkefjell, og bli med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags