Gå til sidens hovedinnhold

Hovens fantasiverden

Terje Rønning

Daglig leder Jorekstad Fritidsbad

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Hilde Jorunn Hoven, Lillehammer Sp komme har på GD.no den 31.5 et leserbrev, hvor hun skriver: «Ifølge planutvalgsleder Terje Rønning (V), har ikke Lillehamringen, professor Dag Hessen filla greie på naturvern.».

Det er noe jeg aldri har sagt. Jeg stilte spørsmål om han hadde lest hele E6-saken, da ødeleggelsene rundt Mosodden vil bli veldig store ved et østalternativ for E6. Jeg tror Hessen har mer rede på naturvern enn både Hoven og det jeg har.

Videre skriver Hoven: «Det er ikke nødvendig med så store utfyllinger som Rønning vil ha det til. Det er prosjektdirektør Moshagen i Nye Veier som har belært Rønning om fyllinger i Mjøsa. Man kunne benytte dagens to felter som sørgående, og bygget to nordgående i tunnel mot byen. Uansett vil man kunne bruke "baksidevegen" til Jørstadmoen, Jørstadmovegen, som avlastningsveg under byggeperioden.»

Jeg har i mine 4–5 samtaler med Moshagen aldri snakket om fyllinger i Mjøsa. Men om Hoven husker fra sin tid i Planutvalget vil hun huske at Statens vegvesen sin prosjektleder, Bjørn Hjelmstad, fortalte oss at å kjøre Jørstadmovegen ikke var alternativ; veien ville ikke tåle belastningen. Han sa og at det står i saken at dagens tunnel på Mosodden må rives, og det må bygges to nye tunneler. Dette vil kreve store inngrep i det området.

Det ville også medført om det ikke skal lages alternativ vei, at vi under byggeperioden måtte ta alle trafikk til Nordre ål fra sør gjennom Bankkrysset. Men mener Hoven og Sp at vi tre år skal ta trafikken opp i Bankkrysset og Kirkegata?

Hoven skriver også at prosjektet «byen møter vannet» kun kan realiseres om E6 kommer på østsiden. Jeg kan opplyse Hoven om at prosjektet lever i beste velgående og når ikke tomta er opptatt av en vei blir det billigere å bygge og flere er interessert i å kjøpe den.

Les også: Lite klokt av Ap å ofre freda natur i Lillehammer for å hjelpe Frp å beholde regjeringsmakta