Kjerreveger i GD

- De som har fulgt med i klimarapportene de siste dagene, vil vite at vi har andre ting å tenke på enn 4-felts motorvei, skribver Sigmund K. Andresen (Sp).

- De som har fulgt med i klimarapportene de siste dagene, vil vite at vi har andre ting å tenke på enn 4-felts motorvei, skribver Sigmund K. Andresen (Sp). Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Onsdag 19. juni sto et innlegg i GD som handlet om kjerreveger i Gudbrandsdalen. Innsenderen lovpriste bygging av ny E6 som største statlige utviklingsprosjekt siden OL, og en kraftig vekstimpuls etter at vegen står ferdig. Vegen skal knytte Gudbrandsdalen til et større arbeidsmarked som flytter stadig lengre sørover, får vi høre.

Vi kjenner til at regjeringen med Høyre og Frp i spissen ønsket seg sentralisering på Østlandet, og de har fått det til.

Senterpartiet deler ikke dette synet. Vi vil ha hele Norge i bruk, og en balansert, klimabevisst utbygging av infrastruktur. Vedlikeholdet av riksveger og fylkesveger står i stampe mens regjeringen bygger demonstrasjonsveger for 110km/t. Dobbeltsporet jernbane er viktigere og mer framtidsrettet enn overdrevne veiutbygginger som truer både jordvern, landskapets karakter og vernet natur i et smalt dalføre.

Innsenderen fant det også verdt å nevne Norturas anlegg på Otta, som nå er nedleggingstruet. Det går ikke fram hvordan veiutbyggingen skal redde anlegget fra nedlegging – eller om innsenderen har noe imot at det blir nedlagt. Men det går klart fram at veiutbyggingen vil styrke utviklingen av «moderne samferdsel», og som nevnt, den går til et større arbeidsmarked i sør.

Mener innsenderen at gudbrandsdølene trenger en motorvei for å pendle til Rudshøgda og andre sentraliserte arbeidsmarkeder? Eller ville slakteriet bestå på Otta hvis de bare fikk en 4-felts motorvei?

Det er oppskriften på demonteringen av Norge vi ser her. Jeg var sikker på at det var en innsender fra Høyre som skrev innlegget, til jeg til slutt så at det var en av Arbeiderpartiets kronprinser som prøvde klærne til Høyre og Frp mens de var ute og badet.
De som har fulgt med i klimarapportene de siste dagene, vil vite at vi har andre ting å tenke på enn 4-felts motorvei.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags