Eiendomsskatten – ingen skam å snu!

Vi trives i Sør-Fron - la oss fortsatt få lov til det!

Vi trives i Sør-Fron - la oss fortsatt få lov til det! Foto:

Av
DEL

Leserbrev
La oss fortsatt få trives som hytteeier i Sør-Fron!


I vel 12 år har vi vært fornøyde hytteeiere i Sør-Fron kommune. Vi har følt oss velkommen og trives med den storslått naturen, det flotte turterrenget som er lett tilgjengelig både sommer som vinter, det gode kulturtilbudet og ikke minst gode naboer, fastboende som hytteeiere.

Vi tror og håper at vi som hytteeiere også "gir" noe tilbake til lokalsamfunnet blant annet ved å gjøre våre innkjøp av varer og tjenester i lokalsamfunnet. Og la det være sagt med engang: vi er så langt særdeles fornøyd med den service og tilbud vi her har møtt det være seg fra den lokale Joker butikken på Gålå til elektriker nede i dalen.

Så langt alt vel – men så kommer brev i posten fra Sør-Fron kommune om ny eiendomsskatt med et usedvanlig høyt takstgrunnlag og skattesats.

Vi kan sikkert ha ulike syn på prinsippet om eiendomsskatt – jeg lar den debatten ligge. Det sentrale nå er det vedtak Sør-Fron kommune har gjort om eiendomsskatten for 2019.

For mange av oss er det helt uforståelig at Sør-Fron kommune vedtar en skattesats på 5,9 promille. Nabokommunene Nord-Fron og Ringebu har vedtatt en skattesats henholdsvis 3 og 3,1 promille. Hvorfor må Sør-Fron demonstrativt vedta en sats som er nesten dobbelt så høy som nabokommunene?

Rent provoserende blir det også å vedta 5,9 promille når man vet at det fra neste år kun blir tillatt med maksimum 5 promille. Hva er hensikten med dette? Erte på seg hytteeierne? Fortelle potensielle hyttekjøpere at dere ikke er ønsket i Sør-Fron? Er budskapet: Finn dere heller tomt å bygge i Ringebu eller Nord-Fron? Det er i alle fall slik det kan oppfattes.

Nå leser vi i avisen at ordfører Ole Tvete Muriteigen tar til ordet for en revurdering av vedtaket. Selv om grunnlaget er noe underlig – Sør Fron får mer inn i eiendomsskatt enn forventet (!) – så er det prisverdig at han og andre politikere lytter til de innvendinger som er kommet. Det er lov til å tenke seg om – det er ingen skam å snu – nei tvert om avgir det heller mer respekt til de folkevalgte når de innser at et vedtak bør revurderes.

Vi ønsker å fortsatt være hytteeiere i Sør-Fron. Vi trives her og vi er også avhengig av en livskraftig og vital kommune. Derfor bidrar vi gjerne – primært ved å gjøre våre innkjøp av varer og tjenester i kommunen og i Midt Gudbrandsdalen – men også ved å betale for vårt bruk av kommunale tjenester. Det må imidlertid være på et fornuftig nivå som står i forhold til det som ytes.

Derfor håper vi og forventer at politikerne i Sør-Fron kommune legger seg på et takstgrunnlag og på en skattesats for eiendomsskatt lik nabokommunene i Midt Gudbrandsdalen, slik at vi alle igjen kan oppleve Sør-Fron som en hyttevennlig kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags