Takk til Gunnar Tore Larsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
Vi lever livene våre lokalt – i grender og bydeler. Her har vi våre hjem, familie og venner. Her bidrar vi så godt vi kan. De fleste av oss føler seg trygge. Det som kan forstyrre livene våre er først og fremst ikke lokale trusler. De er ikke engang nasjonale.

En kylling i Østen nyser før den faller død om og starter en pandemi. En atomulykker hender. Giftskyer bryr seg heller ikke om landegrenser. Et økosystem bryter sammen og driver millioner av medmennesker på flukt. Osv, osv.

For å verne våre lokale liv i en stadig mindre verden trenger vi ikke mer nasjonalistisk høyrepopulisme, men sivilisert samarbeid om demokratiske og overnasjonale institusjoner. Vi trenger økonomiske reguleringer, samarbeid og folkevalgte som ser ut over egne skigarder og evner og tør å bry seg. Og vi trenger å opplyse oss selv som velgere.

Derfor takk for Gunnar Tore Larsens ytring i dagens GD. Så får vi ved høstens og fremtidige politiske valg vise hvordan vi ønsker å ha det. Slik at også våre barn engang forhåpentlig kan stå trygt opp og ta fatt på dagens dont i sine lokalsamfunn.

Les også: Det handler om Europa

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags