"Tullprat om fartsmåling"

TULLPRAT: Tidligere Frp-politiker Theodor W. Holmsen mener Frps Morten Ørsal Johansen prater tull om fartsmålinger. Han oppfordrer Frp-velgere om å stemme på Sp ved høstens valg.

TULLPRAT: Tidligere Frp-politiker Theodor W. Holmsen mener Frps Morten Ørsal Johansen prater tull om fartsmålinger. Han oppfordrer Frp-velgere om å stemme på Sp ved høstens valg. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Bjørn Seielstad har 13. juli et debattinnlegg i GD med denne overskriften. Artikkelen referer seg til uttalelser fra Frps stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen på NRK 1, 9. juli, der han vil ha bort fotoboksene bl.a. fordi (sitat fra GD): "de som kjører etter veiene ville føle seg overvåket og at dette ville utgjøre en risiko".

Argumenter fra Trygg Trafikk om at fotoboksene sparte mange menneskeliv per år var han ikke lydhør for. Jeg kan ikke si meg annet enn 100 prosent enig med Seielstads argument om tullprat fra stortingsrepresentant Johansen.

Hva kan bli det neste utspill fra Johansens side? Kan vi vente oss et utspill om fri fart på veiene for det har en jo i Tyskland på autobahn? Det ville i så fall kunne føre til at bilistene ikke vil føle seg overvåket overhodet og derfor vil kjøre bedre uten stressfaktoren som overvåking betyr? Eller kanskje fri fart på baksideveiene hadde vært en god idé for der er det jo ikke så mye trafikk likevel? Morten Ø. Johansen er også klimafornekter og har kommet med lignende utspill i klimadebatten i GD tidligere.

Det er ikke å undres over at Frp nå ligger nede på ca. 8 prosent på meningsmålingene for stortingsvalg med slike representanter som M.Ø. Johansen på tinget, og i lokalvalg ligger partiet tradisjonelt en god del under riksvalg. Hvilken nedtur for partiet fra Carl I. Hagens glansdager da partiet i perioder lå godt over 30 prosent på meningsmålingene.

Sp har tatt over de beste av Frps kjernesaker, og Frp har fått merke en velgerflukt spesielt til Sp.

Både Seielstad og undertegnede har hatt tillitsmannsverv i Frp, men det er en god stund siden. Jeg, og det formoder jeg også gjelder Seielstad, har forlatt partiet for lenge siden. Alt det tullet partiet driver med nå er ikke noe som fenger "folk flest" lenger, og som går ut på at alt skal være fritt, fri snøskuterkjøring er bare et eksempel.

Veier fri for fotobokser passer vel godt inn i et slikt frihetsbilde.

Mitt råd til potensielle Frp-velgere som fortsatt er opptatt av Frp-politikk slik den var for 10–20 år siden, er: Stem Senterpartiet ved høstens kommunevalg.

Sp er fortsatt et borgerlig part ved kommunevalget og skal også være det per definisjon ved riksvalg, selv om en nå i en periode der har slått seg sammen med sosialistene på venstresiden. Denne forskjellen mellom kommunevalg (borgerlig) og riksvalg (sosialisme) er partiets dilemma og store utfordring nå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags