Kommunestyret startet året med å stemme for bosetting av 38 flyktninger. Lillehammer kunne uten problemer klart å ta imot 50, og sikkert flere.

Lillehammer kommunestyre startet året med å stemme for bosetting av 38 flyktninger. Kommunen kunne uten problemer klart å ta imot 50, og sikkert flere, mener MDG.

Lillehammer kommunestyre startet året med å stemme for bosetting av 38 flyktninger. Kommunen kunne uten problemer klart å ta imot 50, og sikkert flere, mener MDG. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
Et enstemmig kommunestyre startet året med å stemme for bosetting av 38 flyktninger etter states anbefalinger. Lillehammer kunne uten problemer klart å ta imot 50, og sikkert flere.


Det kan virke som om det plutselig er færre på flukt i verden, men det er dessverre ikke sannheten. For sannheten er at Norge bygger murer, samtidig som vi lover å “hjelpe dem der de er". På mange måter en fin tanke. Bare synd den ikke følges opp med handling.


Lillehammer har kompetanse til å inkludere, mulighet for å gi arbeidsplasser gjennom hoteller, restauranter, anlegg og industri. Vi har også høyere utdanning, der blant annet helsefag er viktig, og det er et felt der kommunen trenger kompetanse. Lillehammer som kultur-, arrangements- og turistby blir lite spennende uten mangfoldet.


Ifølge forskrift om skolekretsgrenser i Lillehammer kommune kan vi skrive inn 362 skolestartere i august. Ifølge Integrerings- og mangfoldsdirektoratet sin anmodning vil to av disse være enslige innvandrere. Om skolen heter Kringsjå eller Nordre Ål er nok for dem likegyldig, så lenge undervisninga er god og de får leke på lik linje med de andre barna. Heldigvis går bussen til BUA for gratis utlån av fritidsutstyr, og de får oppleve skiglede sammen med oss.


Skal Lillehammer lykkes må vi satse enda mer på møteplasser, som "Kulturhjerte", språkcafê og bibliotekene. Frivillighet og dugnadsånd er en styrke i kommunen, og begge deler er omfavnende og inkluderende.


Våre etterkommere vil gremmes over hvordan Norge som stat behandlet sine søstre og brødre i verden, men jeg håper at noen vil huske Lillehammer som sa: – Velkommen! Her får du en sjanse, og vi trenger deg for at vi sammen skal kunne blomstre!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags