Fakta og valgløfter om helsesøstre

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserbrev
«Norske elever fortjener mer enn tomme valgløfter» heter svarinnlegget til Jan Halvor Vaag Endrerud på mitt innlegg om kommunenes bruk av tilskudd gitt til helsesøstre. Jeg er enig med han, elevene fortjener mer enn tomme valgløfter, blant annet litt fakta:
 

I Oppland resulterte 24,6 millioner tilskuddskroner i 10,3 flere helsesøstre. Tilskuddet til Opplandskommunene som nå altså er på 24,6 millioner var i 2014 på 6 millioner. Så er det jo sånn at Arbeiderpartiet sitter i posisjon i samtlige av kommunene i Oppland med unntak av to. I våre 26 kommuner har Arbeiderpartiet 16 ordførere og Senterpartiet 8. Dersom Vaag Endrerud mener det han skriver skulle jo tallene i aller høyeste grad vært annerledes.

Dersom Vaag Endrerud mener det han skriver, nemlig at ungdommen i Opplandskommunene kjenner lukten av nylagt asfalt og samtidig møter stengte dører hos helsesøster, ja så beviser jo det Arbeiderpartiets totalt manglende vilje og evne til å prioritere.

Og så til det med løfter. Vaag Endrerud skriver: «Arbeiderpartiet går til valg på å garantere at hver eneste skole har en helsesøster tilstede hver eneste dag.» Fint, men da lurer jeg på hvordan de skal gjøre det når de a) ikke evner å prioritere midlene de blir tildelt, b) vil styre sammen med Senterpartiet som heller ikke klarer å prioritere og i tillegg vil opprettholde hver eneste grendeskole i hele landet og c) hvor lenge helsesøster skal være tilstede på skolen hver dag.

Øremerking og prioritering. Det er jo åpenbart at det ikke hjelper å gi kommunene i Oppland mer penger uten å fortelle nøyaktig hva de skal brukes til. Det vil derfor være interessant å få svar på hvor mye Arbeiderpartiet vil gi kommunene i tilskudd, om de vil øremerke det og hvor de vil hente pengene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags