Norge og NATO har hatt en "lekekrig" og utpekt NATO-medlem Tyrkia som fiende i sine øvelser. Tyrkia, med sin president Erdogan, er naturlig nok "fly forbannet" og sjokkert over dette valg av liksom-fiende i denne militære øvelsen.

Etter det vi kan lese og høre i media som forklaring på denne store fadesen, er at et slags konsulentfirma har gjort en feil, og dermed har ansvaret for det som har hendt. Tenk det ... at noen utenfor det militære forsvaret av Norge har funnet ut at Tyrkia passer som en tenkt fiende under en slik øvelse.

Noen vil kanskje si at dette bare var en øvelse, og at det ikke er noe å bry seg om. Ja, denne gangen var det heldigvis "bare" en øvelse, men hvordan ville det vært dersom det ikke hadde vært "bare" en øvelse?

Nå hører vi om alle som har det så travelt med å be om unnskyldning, de står nesten i kø i håp om å bli tilgitt for sin dumskap.

Dersom vi skulle komme til å bæsje i buksa, vil det vanligvis gå lang tid før det slutter å lukte. Det vil nok gå en stund før det slutter å lukte av denne saken også.

Det skal bli interessant å se om det blir noen som vil ta på seg ansvaret for det som har skjedd. Det blir vel kanskje konsulenten som mot god betaling tar det på sin kappe? Siden det er en så alvorlig sak både for Norge, men også internasjonalt, burde saken få følger for den, eller de som egentlig har ansvaret!

Og hvem er det? Jo, det er Norges forsvarsminister. Dersom vår nåværende forsvarsminister forlater sitt kontor gjennom samme døra som han kom inn, da vil Norges unnskyldning overfor Tyrkia være mer troverdig og kanskje bli akseptert.