By og land, hand i hand, eller?

Av
DEL

leserinnlegg


Arne Bakkestuen forteller igjen om hvor tungt og vanskelig det er å bo på bygda, om hvor få tilbud vi har, og hva vi skulle ha hatt. Og ikke minst, hvor lite vi syter. Det tar, ifølge Bakkestuen, de som bor i de store byene seg av. Der får de også, ifølge Bakkestuen, det meste gratis. Til og med elbilene er billige der. Men syter, det gjør de.

Her ifører Bakkestuen seg offerrollen, offeret han yter ved å bo på landet. Alt man går glipp av ved å bo på landet.
Han lister opp alt vi mangler og ikke har styr på, og det i ei bygd der hovednæringen, landbruket, ikke hadde bestått om ikke storsamfunnet/fellesskapet/felleskassa hadde ytt store overføringer hvert år.


Som ikke det er nok, går han til angrep på hyttefolket som tillater seg å sette opp skilt som det står "Privat eiendom" på. Skulle bare mangle. Hadde jeg kjøpt meg tomt og hytte til de summene som er for eksempel på Skei, hadde nok jeg også satt opp skilt med "Privat Eiendom ", selv om Bakkestuen i sin barndom hadde ruslet der med fiskestang.

Det kunne vært lurt om Bakkestuen tok seg en tur rundt til de forskjellige bedriftene, til rørlegger, snekkere, elektrikere, sport, maling osv.osv. Spør hvor stor del av deres omsetning som kommer direkte fra aktivitetene på Skei. Jeg tror det hadde blitt stusslig i Gausdal uten hyttefolket.


Bakkestuen og jeg, vi har det utmerket der vi bor. Hadde det vært slik at jeg også måtte kjøre igjennom 3–4 bommer (hver vei) for å komme på jobb (Bergen), ja så hadde jeg også klaget.

Vi bor i samme land, bygda har sine plusser og sine minuser, det samme har byen.
Så det gamle Arbeiderparti ropet "By og Land, hand i hand, var ikke så dumt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags