Derfor klager Glasopor

- Næringslivet kan ikke bære et større ansvar for kostnader ved plutselige og uventede naturkatastrofer enn det offentlige, mener Glasopor AS.

- Næringslivet kan ikke bære et større ansvar for kostnader ved plutselige og uventede naturkatastrofer enn det offentlige, mener Glasopor AS.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
I midten av februar mottok Glasopor et pålegg fra Fylkesmannen i Innlandet om opprydning etter flommen i Ottaelva i fjor høst. Glasopor klaget allerede på varselet som kom rett før jul, og med bakgrunn i vår grundige redegjørelse for saken hadde vi håpet at Fylkesmannen ville konkludere annerledes. Når Fylkesmannen opprettholder sitt pålegg, påklager vi dette til Miljødirektoratet.

Glasopor AS er uenig i Fylkesmannens konklusjon om at Glasopor må bære ansvaret for konsekvensene av flommen. Vi står fast ved at Glasopor ikke kan lastes for flommen som rammet helt uventet på et sted ingen hadde forventet flom. Vi er en liten miljøbedrift som driver vår virksomhet i tråd med alle offentlige godkjenninger, på en offentlig godkjent tomt. Næringslivet kan ikke bære et større ansvar for kostnader ved plutselige og uventede naturkatastrofer enn det offentlige. Glasopor AS har bidratt betydelig i opprydningen allerede, og det ønsker vi å fortsette med.

Vi er en viktig arbeidsgiver i Skjåk, og vi bidrar indirekte til flere arbeidsplasser i lokalsamfunnet. Vi har ingen andre planer enn å videreføre virksomheten, og har fortsatt tro på at det finnes en løsning der det offentlige bærer kostnadene for opprydningen.

Det varsles villere og våtere vær i årene som kommer. Hvem som til slutt pålegges ansvaret for oppryddingen etter «tusenårsflommen» i Ottaelva er prinsipielt viktig, og berører ikke bare Glasopor AS. Dersom Fylkesmannens konklusjonen blir endelig vil den ha konsekvenser for alle som driver sin virksomhet i Norge, og viktige arbeidsplasser rundt om i landet.

Gunhild Solberg, markeds- og kommunikasjonssjef, Glasopor

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags