Bevar Granheim lungesykehus

Granheim lungesykehus i Follebu, Gausdal.

Granheim lungesykehus i Follebu, Gausdal. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Ang GD sin artikkel 9/5-2019 Svein Olav Hoff om nasjonalskatten som skjuler seg innenfor veggene på Granheim lungesykehus i Follebu.

Det haster vel ikke å rive kunsten av veggene før alt er avgjort med Granheims skjebne. Det blir som å selge skinnet før bjørnen er skutt. Hva tror dere det gjør med pasientene å se et oppbud av journalister og annet som nesten snakker maleriene av veggen, mens Granheim fortsatt er i drift?

Jeg savner informasjon på hva som skjer i prosessen, er vi usynlige? Vi er sinte nå, og frykter at fagkompetansen vi trenger forvitres, fordi det kuttes i årsverk. Mange forsvinner/blir ikke med ved flytting, søker seg bort. I tillegg blir type opphold endret og blir til noe de ansatte ikke ønsker. Dette føler vi pasienter allerede på. Jeg er redd for at de som skal bestemme ikke har god nok faglig kompetanse.

Jeg er bekymret for framtida mi som lungesyk. Jeg ønsker kvalitet på resten av mitt liv, for jeg MÅ leve med kols-diagnosen. Til det trenger jeg bl.a. Granheims hjelp.

Jeg er redd for at omlegging av driften vil gjøre at jeg ikke får komme til spesialisert rehabilitering i det hele tatt. Eller at det tilbudet som blir igjen ikke vil passe meg og mine behov. Faren ved å minisere, nedbemanne osv. er at mange tilbud og funksjoner må velges bort. I verste fall kan døgntilbudet måtte vike for kun dagtilbud. Da mister vi god oppfølging der vi blir observert gjennom hele døgnet. Blir det bare et dagtilbud blir de dårligste ekskludert, vi vil ikke orke å møte opp for bare en dag. Vær, føre, dagsform og angst m.m. vil være avgjørende.

I forhold til mitt og kommunenes ønske om å bo lengst mulig hjemme, trengs den rehabiliteringen som bare Granheim Lungesykehus kan gi, ikke en sykeseng i 12 etasje på sykehuset. Med lukkede vinduer og tvungen heisbruk for å få "frisk" luft, man kan få klaustrofobi og angst av mindre.

Det er alle de gode oppholdene på Granheim som har gjort at jeg er der jeg er i dag, med egentrening hjemme i tillegg til den faglige kompetansen på Granheim. Regionalt helseforetak/Helse Sør-Øst tenk dere godt om, snu nå! La oss være med på dialogen, vi er eksperter på vår egen diagnose og Granheim har den faglige kompetansen. Er kommunene faglig forberedt på å ta imot oss?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags