Granheim, Lillehammers nye rehabiliteringssenter ...

Granheim lungesykehus i Follebu, nytt rehabiliteringssenter for hele Lillehammer-regionen?

Granheim lungesykehus i Follebu, nytt rehabiliteringssenter for hele Lillehammer-regionen? Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
Lillehammer kommune går sammen med Gausdal og Øyer om å overta og drifte et nytt, interkommunalt rehabiliteringssenter i det som til nå har vært Granheim Lungesykehus. Sykehuset Innlandet (SI) har overlatt ansvaret for såkalt utskrivingsklare pasienter, men som fortsatt krever intensiv oppfølging og habilitering/rehabilitering, til kommunene.
 

Nedbyggingen av SI, divisjon habilitering/rehabilitering er en direkte følge av helseforetakets skakkjørte økonomi - ikke begrunnet i et redusert behov for behandlingsplasser. Inntil nå har ikke kommunen vært i stand til å gi et tilfredsstillende behandlingstilbud, slik SI forventer og samhandlingsreformen krever.

Granheim har pasientrom, kjøkken, varmtvannsbasseng, treningssal, behandlingsrom og tilrettelagte uteområder....

Aprilspøk? Ramme alvor!

Hvis lungesyke flyttes til sykehuset på Lillehammer, hvilket i seg selv er ren galskap uten faglig forankring, må kommunene i Sør-Gudbrandsdal handle raskt! Ved et kjøp av Granheim, hjelper de SIs slunkne kasse og seg selv; Så langt, sju år etter at samhandlingsreformen trådte i kraft, er de svært langt unna å oppfylle sine forpliktelser. De fleste av oss som SI nå har kastet på dør, er kommunene ikke i stand til å gi et adekvat behandlingstilbud.

Når spesialisthelsetjenesten ikke vil, og kommunene ikke kan!

Det nærmer seg valg. Tenk over hvem du gir din stemme, møt opp til debattene, og still spørsmål og krav! Brått kan du stå i en liknende situasjon som mange av oss - uten en reell helsetjeneste fordi SI ikke vil, og kommunen ikke evner.

Kjell Magne Enget

Ufør - kasteball

Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags