La Granheim bestå

Mange støtter opp om aksjoner for bevaring av Granheim lungesykehus i Gausdal.

Mange støtter opp om aksjoner for bevaring av Granheim lungesykehus i Gausdal.

Av
DEL

leserinnlegg
Å legge ned Granheim er det verste som kan skje for oss som er lungesyke. Det betyr så mye for oss å ha Granheim at hvis vi ikke får beholde det så får vi en mye dårligere livskvalitet og får tidligere et pleiebehov. Jeg personlig er ei dame på snart 77 år, og er vel for mange ikke å regne særlig mye med. Men takket være Granheim, klarer jeg mye selv enda. Jeg klarer å stå opp, kle meg selv, ordne mine medisiner, lage mat, vaske klær osv. Det er ikke før nå i vår at jeg har trengt hjemmehjelp til sengeskift og golvvask.

Hadde jeg ikke hatt Granheim, så hadde jeg sittet på et pleiehjem. Jeg har kols grad 4 gold, astma og emfysem, og må bruke oksygen 24 timer i døgnet. Jeg har vært innlagt på Granheim seks ganger i løpet av de årene jeg har hatt kols. Hver gang jeg har vært der, har jeg kommet dit temmelig nedkjørt. Etter oppholdet, har jeg kunnet dra hjem i mye bedre form og med en mye bedre livskvalitet og livsglede enn når jeg vart lagt inn.

I 2018 var jeg lagt inn på Lillehammer sykehus utallige ganger pga. kolsforverrelser, men der blir det fort inn og fort ut igjen. De gjør så godt de kan, men de mangler den kompetansen som er på Granheim. Staben på Granheim jobber så tett sammen for å finne det beste for oss pasienter Å legge ned Granheim ville være en gedigen tabbe. Det ville være å rive ned landets beste kompetanse på lungesykdommer. Har dere virkelig råd til det?

Husk og tenk over hvor lang tid det tar å bygge opp igjen en slik kompetanse. Våre lungesykdommer er ikke noe som går over, vi har de med oss resten av livet Da trenger vi påfyll innimellom for å klare å leve med det. Det er det Granheim og staben der som hjelper oss med. Så la oss beholde Granheim.

Her har det vært folk fra alle kanter av landet og av alle samfunnsklasser, og jeg har bare hørt godord om Granheim av dem jeg har snakket med. Hadde ikke Granheim vært godt, så hadde ikke folk søkt seg dit gang på gang.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags