La Granheim bli et nasjonalt mestringssenter for lungesyke

Fra demonstrasjonen mot nedlegging av Granheim.

Fra demonstrasjonen mot nedlegging av Granheim.

Av
DEL

Leserbrev 

Undertegnede var til stede ved markeringen på Granheim fredag 7. mai.

Listen over argumenter for å drive Granheim videre er veldig lang, og skal ikke gjentas her. På grunn av innsparinger ser det nå ut som om styret for Sykehuset Innlandet vil flytte spesialisert lungerehabilitering inn i en sykehusavdeling ved Sykehuset Innlandet. Forslaget er 12. etasje på Lillehammer, og at Granheim Lungesykehus legges ned.

La i hvert fall Granheim leve til nytt hoved sykehus står ferdig ved Mjøsbrua. Har liten tro på at ombygginger på Lillehammer og nedleggelse av Granheim vil gi besparelser.

Har en følelse av at hele opplegget er drevet av panikk for å vise handlekraft, og tanken på at det kan gå prestisje i dette ligger snublende nær.

Det er veldig tragisk det som er i ferd med å skje. Å komme seg fra parkeringsplassen (hvis man finner noen) og opp i 12. etasje vil bli en uoverkommelig øvelse for mange av oss som er sterkt redusert. Det sier seg selv at rehabiliteringen i 12. etasje på sykehuset bare kan bli noe halvveis og tilnærmet.

Det er merkelig om ikke styret /administrasjon, med Anne Enger og Alice Beathe Andersgaard i spissen, har tenkt på at Granheim kan løftes ut fra Sykehuset Innlandet og bli et nasjonalt mestringssenter for lungesyke. Det burde faktisk Norge ha råd til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags