Høyre bør la Gropmarka være i fred

ELG PÅ MYRA, MEN ...: Denne elgen vandret over ei av myrene i Gropmarka søndag formiddag. Men fra observasjonsposten til Jostein Volden var det over 250 meter, så skudd ble ikke løsnet.

ELG PÅ MYRA, MEN ...: Denne elgen vandret over ei av myrene i Gropmarka søndag formiddag. Men fra observasjonsposten til Jostein Volden var det over 250 meter, så skudd ble ikke løsnet.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
Arbeiderpartiet ønsker å bevare Gropmarka som et frilufts- og rekreasjonsområde. Det er det gode grunner til. Gropmarka er en perle med muligheter for kortreiste naturopplevelser.

Det er mange flotte turmuligheter i vår kommune. En skitur innover Gropmarka hører til blant de aller fineste. I forslaget til arealplan har vi sagt at utbygging i Gropmarka er uaktuelt.

Jeg ble overrasket da jeg leste i GD at Høyres ordførerkandidat, Oddvar Møllerløkken, foreslår å bygge bilveg tvers gjennom Gropmarka. I artikkel 04.01.19 lanserer han en vegforbindelse mellom Nordseterområdet og Hafjell. En slik vegforbindelse kan bare legges gjennom Gropmarka, med mindre Høyre ser for seg vegbygging eller vinterbrøyting inne i fjellet? Ny veg gjennom et av Lillehammers fineste urørte naturområder er kontroversielt. Velgerne fortjener å få vite hva Høyre legger i et slikt forslag. Ut ifra konteksten i artikkelen kan det se ut som at en slik vegutbygging handler om å legge til rette for turister og tilreisende, og å lokke pengesterke interesser sørover fra Hafjell og inn til Nordseter.

Debatten om utviklingen og bruken av de unike naturområdene øst for Lillehammer, fra byen og helt inn til fjellet er svært viktig. Hvor mye skal man legge til rette for turisme og næring? Hvor mye skal vernes? Min personlige holdning er at vi skal være svært forsiktige med utbygging i denne bynære naturen. Det er disse områdene som gjør Lillehammer unikt, slik at mange ønsker å flytte hit. Dessuten tror jeg at Lillehammers forsiktige politikk vil stå seg over tid. Det kan godt hende at det nettopp er mer urørte skog- og fjellområder som turister vil etterspørre i framtida, og ikke store utbyggingsområder slik vi ser både sør og nord for oss. Dermed kan en politikk for bevaring av naturen også være en riktig politikk for næring og turistutvikling. Nærings- og naturinteresser går hånd i hånd.

En vegforbindelse gjennom Gropmarka vil naturligvis føre til et betydelig utbyggingspress. Jeg vil oppfordre Møllerløkken og andre interesserte til å ta en skitur fra Skurvbrua og inn i Gropmarka. Inne på platået går en ettspors skiløype av til venstre – nordover. Her beveger man seg i helt urørt skogsterreng. Etter en stund kommer man over kommunegrensa til Øyer – og med det inn i et utbyggingsfelt. Overgangen og kontrasten er slående. For meg er en slik tur en viktig påminnelse om hvorfor Gropmarka bør bevares. Jeg imøteser Høyres klargjøring i denne saken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags